Британското правителство заяви, че се надява да депортира вече идентифицирана

...
Британското правителство заяви, че се надява да депортира вече идентифицирана
Коментари Харесай

Лондон смята да експулсира 5 700 мигранти в Руанда до края на годината


Британското държавно управление съобщи, че се надява да депортира към този момент разпозната група от 5700 души, търсещи леговище, в Руанда " до края на годината ", след приемането на противоречивия закон, предопределен да попречва противозаконното пресичане на Ламанша, съобщи Агенция Франс Прес.

Съгласно закона, който беше признат от Народното събрание на 23 април и получи кралския щемпел на 26 април, консервативното държавно управление на Риши Сунак възнамерява да стартира депортациите до юли.

Според документ, оповестен от Министерството на вътрешните работи, Кигали " кардинално се е съгласил " да одобри 5700 души, търсещи леговище.

Те са подбрани всред над 57 000 души, пристигнали нелегално в Обединеното кралство през Ламанша сред началото на януари 2022 година и края на юни 2023 година, съгласно публични данни.

" Възнамеряваме да депортираме (тази група) до края на годината ", удостовери министърът на опазването на здравето Виктория Аткинс.

Министерството на вътрешните работи също по този начин прецизира в своя документ, че от 5700-те лица, търсещи леговище, към които е ориентирано вниманието, " 2143 не престават да се регистрират пред Министерството на вътрешните работи и могат да бъдат избрани за задържане " в очакване на депортирането им.

Министърът на опазването на здравето увери, че държавното управление работи за откриването на останалите. " Искаме посланието да бъде доста ясно. Tе ще бъдат открити и ще бъдат депортирани ", сподели тя.

През последните дни Ирландия съобщи, че е изправена пред напор на мигранти от Обединеното кралство, като упрекна за това миграционната политика на съседката си.

Подкрепен от нов контракт сред Лондон и Кигали, новият закон има за цел да депортира нелегално лишените от независимост мигранти, откъдето и да идват, в Руанда, където ще бъдат прегледани молбите им за леговище. Какъвто и да е резултатът, те няма да могат да се върнат в Обединеното кралство.

В текста се показва, че Руанда е сигурна страна, и се планува, че държавното управление ще може да анулира всевъзможни разпоредби на Европейския съд по правата на индивида за попречване на депортирането.

От Организация на обединените нации до християнските църкви имаше многочислени апели към Обединеното кралство да се откаже от проектите си.

След като доближиха връх през 2022 година (45 000 души) и по-късно спаднаха през 2023 година (близо 30 000 души), от началото на годината повече от 7160 души са прекосили Ламанша незаконно в спонтанни лодки, което е безспорен връх за първите четири месеца на годината.

Снимка:БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР