Британското правителство задейства спешни мерки за предсрочно освобождаване на някои

...
Британското правителство задейства спешни мерки за предсрочно освобождаване на някои
Коментари Харесай

Великобритания освобождава предсрочно затворници заради пренаселени затвори

Британското държавно управление задейства незабавни ограничения за предварително освобождение на някои нарушители от пандизите и за закъснение на началото на избрани правосъдни съвещания, в опит да предотврати пренаселеността на пандизите в страната, предава " Ройтерс ".

Броят на пандизчиите в Англия и Уелс се е удвоил през последните 30 години вследствие на по-дълги наказателни присъди и по-строг метод към закононарушенията, свързани с принуждение и опиати.

Говорител на министър-председателя Риши Сунак сподели, че предварителното освобождение ще важи единствено за пандизчиите в края на техните присъди и те ще бъдат под непоколебим контрол, в това число посредством електронни гривни.

Затворниците, наказани за тероризъм, полови или тежки насилствени закононарушения, ще бъдат изключени и шефовете на пандизите ще имат пълномощието да блокират освобождението на някои лица , сподели представителят.

Правителството освобождава пандизчиите предварително, с цел да облекчи " краткосрочния напън върху затворническата система ", сподели представителят. " Това е краткотрайна скица " , добави той.

Министерството на правораздаването съобщи в настрана изказване в сряда, че е задействала мярка, при която арестуваните обвинени, на които е отказана гаранция, могат да бъдат върнати в полицейския арест, вместо да отидат в пандиза, в случай че там няма свободно място.

Опозиционният лейбъристки водач Кийр Стармър упрекна Сунак в Народното събрание, че издава карти за " свободно излизане от пандиза " на нарушители и попита дали хората, наказани за домашно принуждение, се освобождават предварително.

Миналото лято броят на пандизчиите в Англия и Уелс доближи рекордно високо равнище от 88 225 , което е с 8% повече от година по-рано, оставяйки приложим потенциал от 557 места, демонстрират формалните данни.

Три от всеки пет пандиза са пренаселени, което значи, че държат повече пандизчии, отколкото могат да одобряват при приличен стандарт на настаняване.
 Англия упрекна двама в подготовка на терористична офанзива против еврейска общественост
Англия упрекна двама в подготовка на терористична офанзива против еврейска общественост

Мъжете са възнамерявали да атакуват и правоприлагащите органи и боен личен състав
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР