Британският медицински регулатор заяви в събота, че от 30 души,

...
Британският медицински регулатор заяви в събота, че от 30 души,
Коментари Харесай

Ужас на Острова: Седем починаха след ваксиниране с „АстраЗен...

Британският медицински регулатор съобщи в събота, че от 30 души, които са с кръвни съсиреци след приемане на имунизацията „ АстраЗенека “, седем са умряли, оповестява Агенция Франс Прес.

" От 30 случая до 24 март в това число, за жалост 7 са умряли ", разяснява Регулаторната организация за медикаментите и здравните артикули (MHRA). MHRA съобщи, че 30-те случая са от общо 18,1 милиона дози ваксина AstraZeneca, дпоставени до 24 март.

Обявявайки тридесетте случая на кръвни съсиреци в петък, MHRA съобщи, че " изгодите от имунизациите против Covid-19 не престават да надвишават всички опасности ", призовавайки обществеността да продължи да приема имунизацията.

До 24 март са регистрирани 22 известия за церебрална венозна синусова тромбоза (CVST) и осем други тромбозни събития с ниски тромбоцити.

" Рискът от този характерен вид кръвен съсирек е доста дребен ", отбелязва организацията. " Броят и естеството на хипотетичните нежелани реакции, обявени до момента, не са необикновени спрямо други типове рутинно употребявани ваксини ", се споделя в изказването на MHRA.

Няма обаче такива известия за имунизацията Pfizer/BioNTech.

Холандия в петък стана последната от поредицата европейски страни, които стопираха имунизациите с AstraZeneca за хора на възраст под 60 години, на фона на опасенията от връзки с редки кръвни съсиреци.

Ходът се случи след пет нови случая в Холандия, засягащи дами на възраст сред 25 и 65 години, една от които умря.

Германия взе сходно решение по-рано тази седмица.

Очаква се Европейската организация по медикаментите (EMA), която преди този момент разгласи имунизацията AstraZeneca за безвредна, както направи и Световната здравна организация, да разгласи обновени препоръки по въпроса на 7 април.

EMA още веднъж съобщи в сряда, че има вяра, че имунизацията е безвредна и че специалистите не са разкрили характерни рискови фактори като възраст, пол или здравна история.

Англия, където имунизацията е създадена с Оксфордския университет, е една от най-тежко засегнатите от ковид с близо 127 000 починали.

С новите отчети процентът на случаите с AstraZeneca в Британия е към 1 на 600 000.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР