Британският кралски астроном, лорд Мартин Рийс, каза, че изкуственият интелект

...
Британският кралски астроном, лорд Мартин Рийс, каза, че изкуственият интелект
Коментари Харесай

Британският кралски астроном: Извънземните вече са сред нас

Британският кралски астроном, лорд Мартин Рийс, сподели, че изкуственият разсъдък е форма на извънземен живот и че той алармира, че хората доближават върха на Дарвиновата еволюция. 

Според него извънземните към този момент са измежду нас и това не са дребните зелени човечета, с които са цялостни фантастичните филми, пише той в своя публикация за BBC.

„ Може да минат още един или два века, преди неорганичният разсъдък да настигне или да надмине човешкия. Ако това се случи, нашият тип ще бъде единствено къса интерлюдия в историята на Земята, преди машините да го поемат. Мнозина допускат, че хората са на върха на интелекта, само че е допустимо нашият тип да съставлява стадий по пътя към повече изкуствен интелект. Това може да изясни за какво космосът наподобява толкоз празен от живот като нас. Ако Вселената е в развой на постепенен преход към неорганичен разсъдък, нашите телескопи надали са с цел да може да открие " Човешкия разум през интервал от време, когато към момента е бил въплътен в тази форма. Може би е по-вероятно извънземните да бъдат далечни електронни потомци на други органични същества, които са съществували от дълго време ", се споделя в обявата.
 Лорд Мартин Рийс, астроном, академик Кралският астроном Мартин Рийс Снимка: cam.ac.uk
Рис допуска, че извънземните са доста по-миролюбиви, в сравнение с нормално се счита.

„ Те може да нямат същите съществени стремежи като нас. Под натиска на Дарвин ние се превърнахме в експанзионистичен тип. Селекцията е благоприятствала интелигентността, само че също и експанзията. Но в случай че натискът на Дарвин не се ползва към тези изкуствени формирания, няма причина те да " би трябвало да са нападателни. Може би просто желаят да помислят за нещо надълбоко “, написа помощник от университета в Кеймбридж и съавтор на „ Ако науката ни избави “ и „ Краят на астронавтите “.

Ученият дава и своето пояснение за какво хората към момента не са се срещали с извънземни:

„ Само тъй като не сме ги виждали или не сме били нападнати от тях, не значи, че там няма нищо. Те може просто да са по-съзерцателни. Не можем да преценим дали „ огромната тишина “ на космоса значи тяхното неявяване или просто тяхно желание. "
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР