Британски учени от Йейлския университет проведоха проучване заедно с колеги

...
Британски учени от Йейлския университет проведоха проучване заедно с колеги
Коментари Харесай

Учени откриха неподозиран начин за удължаване на живота

Британски учени от Йейлския университет организираха изследване дружно с сътрудници от Харвард и откриха нов непредвиден метод за удължение на човешкия живот.

Според тях пеенето има удобен резултат върху здравето и усъвършенства психическото и физическото ни положение. В тази връзка откривателите обявиха, че тази активност спомага за увеличение на продължителността на живота.

Освен това пеенето понижава риска от деменция и заболяването на Алцхаймер. Също по този начин този развой има удобен резултат върху мозъка, защото обезпечава доставката на повече О2. Пеенето може също по този начин да намали кръвното налягане и да предотврати или отстрани признаците на меланхолия.

Смята се, че когато човек пее обичаните си песни, в тялото му се отделят ендорфини - те също усъвършенстват настроението и хората се усещат по-щастливи. В същото време, споделят специалистите, гласовите качества не са значими, защото пеенето има позитивен резултат върху общото положение без значение от това дали е подправено или не.

През октомври учени от Норвежкия университет за просвета и технологии откриха, че интензивното образование в продължение на пет години е ефикасен метод за възстановяване на здравето, възстановяване на качеството на живот и закъснение на стареенето.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР