Британски изследовател на животни, правил документални филми за обществената телевизия

...
Британски изследовател на животни, правил документални филми за обществената телевизия
Коментари Харесай

Британски зоолог и природозащитник насилвал и убивал десетки кучета

Британски откривател на животни, правил документални филми за публичната телевизия Би Би Си дружно с именития естественик сър Дейвид Атънбъро, е измъчвал десетки кучета до гибел.

51-годишният Адам Бритън към този момент се изправи пред съда. Подробностите към действията му били толкоз отвратителни, че съдията наредил на всички в залата, в това число и на защитата, да излязат.

След това прокурорът прочел в детайли по какъв начин известният английски откривател е изнасилвал, изтезавал и измъчвал до гибел минимум 39 кучета.

Това се е случвало в държавните болница на Острова

Години наред Бритън в началото е малтретирал двете си бели швейцарски овчарки Урса и Болт. По-късно обаче това към този момент не му било задоволително и той почнал да пуска дребни разгласи. В тях мъжът известявал, че приема кучета от хора, които към този момент не могат да се грижат за домашните си любимци. Той обещавал, че четириногите им другари ще си прекарват добре. Така притежателите на кучета му се доверявали.

В хода на следствията било открито, че в обширния си австралийски парцел край Дарвин Адам Бритън имал особено квалифициран транспортен резервоар, в която брутално измъчвал кучетата до гибел.

Камери, инсталирани в контейнера, са снимали жестоките му дейности. Понякога британецът споделял видеоклиповете си с хора посредством Telegram, които споделяли същото брутално отношение към животните.

„ Потиснах го, само че през последните години ме завладя още веднъж. Сега не мога да спра. И аз не желая ”, написа Адам до собствен виртуален прочут в мрежата.

89 души към този момент са регистрирани като негови жертви, а в дома му са открити видеозаписи с дълготрайност 6000 часа

Той наричал кученцата си играчки. Когато предходните им притежатели го питали за благополучието на животинките, той ги лъжел и изпращал техни остарели фотоси.

Бритън се реалокира в Австралия през 1996 година, а неотдавна почнал да преподава и зоология в университета „ Чарлз Дарвин “. Неговата устременост е към опазването на крокодилите, като самият той отглежда и соленоводен крокодил в парцела си.

Един от клиповете му стигнал до деятели за правата на животните, които алармирали в полицията. С помощта на някогашен притежател, който разпознал кучето си в фрагментите, органите на реда наблюдавали жестокият палач на кучета. От дома на Бритън са конфискувани компютри, мобилни телефони, камери и други носители за предпазване.

Британецът се признава за отговорен по всички обвинявания. Той ще остане в ареста до 13 декември, когато съдът би трябвало да произнесе присъдата му.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР