Британската организация за морски търговски операции (UKMTO) днес заяви, че

...
Британската организация за морски търговски операции (UKMTO) днес заяви, че
Коментари Харесай

Британска организация съобщи за извършен абордаж на кораб край Сомалия

Британската организация за морски търговски интервенции (UKMTO) през днешния ден съобщи, че е получила информация, съгласно която край Сомалия няколко души са направили абордаж на транспортен съд и в този момент той е под техен надзор, съобщи Ройтерс.

По-рано UKMTO подаде сигнал за случай с абордаж на 600 морски благи източно от столицата на Сомалия Могадишу.

" Неупълномощени лица към този момент управляват кораба ", гласи изказване на организацията, в което се прибавя, че хората, които са се качили на кораба, са стигнало до мястото на случая с един дребен и един по-голям кораб.

Британската компания за морска сигурност " Амбри " настрана заяви, че транспортен съд за насипни товари, плаващ под флага на Бангладеш, е бил атакуван източно от Сомалия.

" Търговските кораби са посъветвани да стоят надалеч от това място, защото се счита, че случаят продължава да се развива и причинителите се пробват да поемат контрола над кораба за насипни товари ", гласи изказване на " Амбри ".

Ако се удостовери, че става въпрос за пиратска офанзива, това може да ускори опасенията за обновяване на сомалийското пиратство в Индийския океан.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР