Бразилците са добре известни с понякога странните имена, които носят

...
Бразилците са добре известни с понякога странните имена, които носят
Коментари Харесай

Когато ти позволят да се казваш Ксерокс, но не и Самба

Бразилците са добре известни с от време на време странните имена, които носят или дават на децата си. Достатъчно е да си напомним неотдавна завършилото Световно състезание по футбол и голмайстора Ричарлисон да вземем за пример.
 Мондиал 2022, Ричарлисон, голът му против Сърбия и почитателите, които е спечелил след него
Един гол против Сърбия, и толкоз доста почитатели

Ричарлисон удари джакпота

Или да погледнем имената на някои от задържаните при скорошното навлизане в държавни здания в Бразилия - измежду тях има Бах, Моцарт, Маркс, както и Роземейре (розмарин) и Давиджи (побразилчена форма на Давид).

На този декор е необичайно, че един от известните изпълнителни в страната - Сеу Жоржи, не може да кръсти детето си, както е решил. А точно - Самба. Преди седмица 52-годишният музикант се снабди със наследник с актуалната си партньорка Карина Барбиери.
 Жоржи с майката на детето си

Жоржи с майката на детето си

Сеу Жоржи, чието същинско име е Жоржи Марио да Силва, е отишъл да записва сина си в регистъра на Сао Пауло, само че му е било отказано детето да се споделя Самба с обяснението, че това е " извънредно " име, пишат G1 Globo.

Самият Жоржи нееднократно е заявявал желанието си детето му да се споделя точно Самба, тъй като известният бразилски жанр музика е синоним на културата на страната, както и на африканското културно завещание, към което се причислява и самият музикант.

Наистина историята с името на детето му е куриозна, изключително на фона на имената на трите деца на различен бразилски реализатор. Жозе Мигел Порфирио е кръстил отрочетата си Ксерокс (Xerox), Фотокопие (Fotocópia) и Нотариално заверено (Autenticada) и не е имал проблем със чиновниците в регистъра, пишат Guardian.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР