Бразилският президент Луис Инасио Лула да Силва ще се срещне

...
Бразилският президент Луис Инасио Лула да Силва ще се срещне
Коментари Харесай

БРИКС: Президентите на Русия и Бразилия ще се срещат на есен

Бразилският президент Луис Инасио Лула да Силва ще се срещне с съветския си сътрудник Владимир Путин през октомври по време на срещата на върха на БРИКС, която ще се организира в Русия, както заяви бразилското държавно управление в четвъртък вечерта.

Тази среща бележи първото присъединяване на Путин в среща на върха на БРИКС след началото на спора на Русия с Украйна през 2022 година Интересното е, че Путин се въздържа от присъединяване в миналогодишната среща на върха в Южна Африка заради опасения от евентуален арест от Международния углавен съд за хипотетични военни закононарушения.

По-рано в четвъртък съветският министър на външните работи Сергей Лавров взе участие в диалози с Лула в президентската резиденция в Бразилия.

Според формалното изказване на бразилското държавно управление Лавров е обрисувал позицията на Русия по спора в Украйна, а Лула е удостоверил уговорката на Бразилия да си сътрудничи в напъните за реализиране на мир.

Само ден по-рано Лула одобри в президентския замък държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен.

И Блинкен, и Лавров бяха в Бразилия, с цел да вземат участие в срещата на външните министри от Групата на 20-те, която се организира в Рио де Жанейро.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР