Бразилската самба се развихри с пълна сила на Световното в

...
Бразилската самба се развихри с пълна сила на Световното в
Коментари Харесай

Бразилска самба

Бразилската самба се развихри с цялостна мощ на Световното в Катар. " Селесао " разруши Корея с 4:1 и решително се класира за 1/4-финалите. Играчите на Тите безусловно се подиграха със слисаните азиатци, като вкараха головете си до 35-ата мин. След това " Селесао " дръпна ръчната и доигра мача в подготвително движение.
В спор за топ 4 бразилците чакат вицешампиона от предходния шампионат в Русия - Хърватия.
Пред 43 847 фенове на ст. " 974 " в Доха Тите изпревари Дунга в класацията за най-вече победи отпред на Бразилия. Това бе триумф №60 за експерта, като той излезе на 3-то място във безконечната ранглиста.
Въпросните 60 победи бяха реализирани от Тите в 79 мача, а Дунга е с 59, само че в 85 дуела. Лидер към момента остава именитият Марио Загало, който има 90 триумфа в 126 срещи.
В Катар Тите към този момент вкара в игра всички 26-има футболисти, които повика за Мондиала. При разгрома над Корея се включи и третият вратар Уевертон. До момента нямаше тим в историята на международните футболни финали, който да е употребявал толкоз играчи в един и същи шампионат.
" Опитваме се да се приспособяваме към характерностите на играчите ", сподели 61-годишният експерт, запитан за танца си " гълъб " край тъчлинията. Този тип тържество е патент на Ричарлисон, който заби третия гол.
" Те са млади и аз се пробвам да се настроя към техния език, а част от него е танцът. Няма друга интерпретация, с изключение на благополучие при гола.
Няма пренебрежение към противника, нито към треньора му Пауло Бенто, към който изпитвам голямо почитание ", добави Тите.
А Бенто към този момент хвърли оставка. Това решение е било взето още през септември. Португалецът води корейците в 57 мача, като завоюваха 35 от тях.
" Доволен съм и съм горделив, че бях треньор на тази група. Този резултат е обективен. Напред продължава по-добрият тим, който е един от огромните любимци за купата. Ние сме горди от пътя, който изминахме ", сподели Бенто.
В Доха блесна и Неймар, който поради травма пропусна последните два мача. Нападателят призна, че угрозата повече да не играе в Катар е била действителна, само че той се излекува.
" Благодаря на Господ, че ми даде мощ да се завърна на терена. Не почувствах никаква болежка в глезена, удовлетворен съм от мача си, въпреки и не на 100 %, тъй като можем и повече. Когато се контузих, прекарах тежка нощ, мислех за милион неща, опасявах се, че няма да играя повече на това Световно ", сподели Неймар.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР