Братята Якоб, Хенрик и Филип Ингебригцен обвиниха своя баща във

...
Братята Якоб, Хенрик и Филип Ингебригцен обвиниха своя баща във
Коментари Харесай

Олимпийски шампион призна, че е малтретиран от баща си

Братята Якоб, Хенрик и Филип Ингебригцен упрекнаха своя татко във физически тормоз и закани. Норвежкото издание VG разгласява отворено писмо от норвежките лекоатлети, в което те описват, че са измъчвани от татко им Герт. Той им беше и треньор, като тримата стопираха да работят с него преди две години.

Якоб е олимпийски първенец на 1500 метра и повторен международен №1 на 5000 метра. Хенрик и Филип станаха европейски първенци на 1500 метра - надлежно през 2012 година и 2016 година

" Израснахме с татко, който беше нападателен, могъщ и използваше физическо принуждение и закани при възпитанието ни. Все още усещаме унижението и страха, останали от детството.

След това поживяхме, пораснахме и продължихме - най-малко по този начин ни се струваше. Преди две години експанзията се повтори, както и наказванията. И това беше последната капка.

Знаем какво е да растеш в боязън от нападателен, могъщ, нечовечен татко. Преминахме през това дружно като деца, като братя и семейство. Сега това състояние към този момент е отвратително.

Трябваше да предприемем дейности по-рано, с цел да спрем това. Не се усещаме добре от обстоятелството, че не сме го създали.

От този миг взехме решение да се разделим с татко ни. Също по този начин стана невероятно да продължим съдействието с него като треньор ", споделят братята в взаимно писмо.

Малко по-късно татко им Герт отговори на обвиняванията.

" Твърденията им са неоснователни, в никакъв случай не съм упражнявал принуждение над децата си. Като татко имах дефекти, само че работих като треньор прекомерно дълго – разбрах това, въпреки и със забавяне.

Далеч не съм съвършения татко и брачен партньор, само че не съм нечовечен. И тази обстановка е трагична за моето семейство – стигнахме досега, в който разпространяваме подправени обвинявания един против различен в медиите. Това ме натъжава извънредно доста ", пази се бащата.

btvsport.bg
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР