Братът на момче, починало миналата седмица от птичи грип, даде

...
Братът на момче, починало миналата седмица от птичи грип, даде
Коментари Харесай

Камбоджа съобщава за нов случай на птичи грип, след като брат на 9-годишно дете, починало от вируса, даде положителен тест

Братът на момче, умряло предходната седмица от птичи грип, даде позитивен тест за вируса, сподели министерството на опазването на здравето на Камбоджа в понеделник.

Смъртта на 9-годишното дете в североизточната провинция Крати е първата от птичи грип в Камбоджа тази година, откакто предходната година бяха докладвани четири от Световната здравна организация.

Птичият грип, прочут още като инфлуенца по птиците, нормално се популяризира измежду домашните птици и не се смяташе за опасност за хората до експлоадирането на зараза през 1997 година измежду посетителите на пазарите за птичи артикули в Хонконг. Повечето случаи при хора включват пряк контакт със инфектирани домашни птици, само че има опасения, че вирусът може да еволюира, с цел да се популяризира по-лесно сред хората.

СЗО и Храната на Организация на обединените нации и Земеделската организация този месец предизвестиха, че празненствата по лунната Нова година, чествани в огромна част от Азия, съставляват нараснал ри...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР