Бозайници, живеещи в южната и източната части на Австралия, са

...
Бозайници, живеещи в южната и източната части на Австралия, са
Коментари Харесай

Едри бозайници в Югоизточна Австралия са застрашени от изчезване

Бозайници, живеещи в южната и източната елементи на Австралия, са измежду животните, изложени на по-висок риск да станат застрашени в бъдеще, откри проучване, представено от Синхуа.
Прочетете още
В оповестено изследване откриватели от Австралийския народен университет (АНУ) проучват по какъв начин климатичните промени, повишаването на човешкото население и темповете на смяна в земеползването ще се отразят на устойчивостта на избрани типове.

Те откриват, че до 20% от сухоземните бозайници ще бъдат изправени пред най-малко две закани до 2100 година и дефинират Южна и Източна Австралия и Субсахарска Африка като горещи точки за бъдещи застрашени типове. Марсел Кардило, водещ създател на проучването от АНУ, сподели, че огромните бозайници като слонове, кенгура и жирафи са най-уязвими заради по-дългите им интервали на бременност.

„ Налице е съвпадане на голям брой бъдещи рискови фактори в Субсахарска Африка и Югоизточна Австралия: климатичните промени (които се чака да бъдат изключително тежки в Африка), повишаването на човешкото население и измененията в земеползването “, споделя той в известие за медиите и добави: „ И има доста типове едри бозайници, които евентуално ще бъдат по-чувствителни към тези неща - това е съвсем съвършената стихия “.

През октомври австралийското държавно управление разгласи нов 10-годишен проект за деяние за застрашените типове, който има за цел попречване на ново изгубване на локални типове.

 Източник: obekti.bg

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР