Бостън Селтикс отново поведе на Кливланд Кавалиърс в сблъсъка между

...
Бостън Селтикс отново поведе на Кливланд Кавалиърс в сблъсъка между
Коментари Харесай

Бостън и Далас поведоха в своите плейофни серии от полуфиналите на двете конференции в НБА

Бостън Селтикс още веднъж поведе на Кливланд Кавалиърс в конфликта сред двата отбора от полуфиналите на Източната конференция в Националната баскетболна асоциация (НБА).

В мач №3 от серията " келтите " се постановиха със 106:93 като посетител и по този начин взеха преднина от 2-1 триумфа в плейофната борба.

Двубоят в Кливланд стартира равностойно, като откриващата четвърт мина при поделено превъзходство, а в нейния край гостите имаха лек задатък при 30:28. В хода на втората част обаче състезателите на Джо Мазула откриха надзор върху събитията на паркета и се отдръпнаха на почивката с съвсем двуцифрена преднината - 57:48.

След подновяването на играта наклонността се резервира, а серия от 14:0 разреши на Бостън да се откъсне съществено в резултата при 71:48. До края домакините направиха опит да се върнат в битката, само че съумяха само за малко да понижат пасива си до едноцифрен, след което Селтикс още веднъж подвигнаха разликата, с цел да стигнат до успеха със 106:93.

С основен принос за триумфа бяха Джейсън Тейтъм, който завърши с " дабъл-дабъл " - 33 точки и 13 битки, а Джейлън Браун вкара 28 точки. За Кавалиърс Донован Мичъл бе над всички с 33 пункта.



Междувременно в полуфиналите на Запад Далас Маверикс стигна до цялостен поврат против Оклахома Сити Тъндър и поведе с 2-1 победи в серията след триумф със 105:101 като посетител.

Двубоят започва по-добре за " маврите ", които в един миг от откриващата четвърт имаха преднина от 24:15, само че последователно домакините редуцираха пасива си и на почивката даже имаха точка задатък - 52:51.

В началото на третия интервал " гръмотевиците " подвигнаха оборотите, изграждайки двуцифрен задатък при 65:55, само че още преди завършека на частта баскетболистите на Далас стигнаха до цялостен поврат и преди решителните 12 минути водеха с 82:78. В заключителната четвърт за Маверикс на равнище бяха Кайри Ървинг и Лука Дончич, с което осуетиха опитите за поврат на Шей Гилджъс-Алекзандър и в последна смета заслужиха успеха в мача.

Пи Джей Уошингтън стана най-резултатен за Далас със своите 27 точки, а Дончич и Ървинг завършиха с по 22, като словенецът добави и 15 битки, с цел да приключи с " дабъл-дабъл ".

От другата страна за ОКС Гилджъс-Алекзандър се регистрира с " дабъл-дабъл " - 31 пункта и 10 битки, до момента в който Джейлън Уилямс вкара 16.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР