Бостън Брюинс е последният участник в полуфиналните плейофи в Източната

...
Бостън Брюинс е последният участник в полуфиналните плейофи в Източната
Коментари Харесай

Бостън Брюинс спечели серията с Торонто Мейпъл Лийфс и се класира за полуфиналите на Изток в НХЛ

Бостън Брюинс е последният участник в полуфиналните плейофи в Източната конференция на Националната хокейна лига.

" Мечоците " победиха в мач номер 7 от серията Торонто Мейпъл Лийфс с 2:1 след продължение и завоюваха серията с 4:3 триумфа. На полуфиналите те срещнат състава на Флорида Пантърс.

В воин за Бостън се трансформира Давид Пастърнак. Чехът вкара победното попадение 1:54 минути след началото на продължението. Хокеистите на Бостън изпратиха шайбата от средата на терена в зоната на Торонто. Тя направи чудноват рикошет в мантинелата и се озова тъкмо пред вратата на " кленовите листа ", където влизащият на скорост Пастърнак я откри и прати в мрежата на Иля Самсонов за крайното 2:1.

Преди това двата тима си размениха по един гол в границите на 81 секунди в средата на третата третина. Първо Уилям Ниландер отрки за Торонто, само че съвсем незабавно по-късно Хампус Линдхолм изравни с първия си гол от началото на плейофите.

За Торонто остава голямо отчаяние. Един от най-успешните и най-популярни хокейни тимове в света е прекосявал първия кръг на плейофите от 2005 година насам единствено един път. Освен това Торонто губи седма поредна плейофна серия от Бостън, като всяка от последните четири е в седем мача. " Мейпъл Лийфс " изгубиха и за рекорден шести следващ път в седми мач от плейофите.

Освен Флорида и Бостън, другата двойка в плейофите на Изток е сред Ню Йорк Рейнджърс и Каролина Хърикейнс.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР