БОСТЪН (AP) — Сенатът на Роуд Айлънд одобри във вторник

...
БОСТЪН (AP) — Сенатът на Роуд Айлънд одобри във вторник
Коментари Харесай

Законопроектът ще изисква от собствениците на огнестрелни оръжия в Роуд Айлънд да заключват огнестрелни оръжия, когато не се използват

БОСТЪН (AP) — Сенатът на Роуд Айлънд утвърди във вторник законопроект, който ще изисква всички огнестрелни оръжия, когато не се употребяват от притежателя или различен акредитиран консуматор, да се съхраняват в заключен резервоар или оборудвани с механична ключалка, устойчива на интервенция.

Съгласно законопроекта рисковото предпазване на огнестрелно оръжие ще се смята за гражданско закононарушение, което може да се санкционира с санкция до 250 $ за първо нарушаване и 1000 $ за второ. Всяко следващо нарушаване ще се санкционира с до шест месеца затвор и санкция до $500.

Мярката беше призната с 28-7 гласа.

Вносителят на законопроекта, Демократическата партия Сенатор Памела Лаурия сподели, че виновните притежатели на оръжие към този момент вземат защитни ограничения, само че тези стъпки би трябвало да бъдат условие, а не алтернатива.

„ Необезопасените оръжия са наранили безчет деца, както и членове на фамилията или другари, които са имали достъп до тях за самоубийство или закононарушение. Когато оръжието не е...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР