Борусия Дортмунд се класира за 1/4-финалите за Купата на Германия,

...
Борусия Дортмунд се класира за 1/4-финалите за Купата на Германия,
Коментари Харесай

Борусия Дортмунд и Нюрнберг на 1/4-финал за Купата на Германия

Борусия Дортмунд се класира за 1/4-финалите за Купата на Германия, откакто победи Бохум с 2:1 като посетител! Точни за „ жълто-черните “ бяха Емре Джан и Марко Ройс, до момента в който Кевин Щьогер вкара за Бохум.

Дортмунд стартира по-вихрено мача, като в 7-ата минута Себастиен Алер пропусна фронтално против вратата.

Стражът на Бохум Мануел Риман направи сензационно избавяне в 14-ата минута, с цел да спре удар на Джейми Байноу-Гитънс.  

В 24-ата минута Юлиан Бранд стреля доста рисково от директен свободен удар, само че Риман плонжира и избави.

Натискът на хората на Един Терзич продължи, само че в 43-ата минута Алер направи нов пропуск, пращайки топката над вратата.

В първата минута на добавеното време стражът на Бохум съумя да пресече едно подаване към Алер, излизайки от наказателното поле, и да почисти топката. Тя обаче стигна на крайници на Емре Джан, който без да се колебае стреля от към 50 метра и прати топката в опразнената врата.

Бохум стартира по-силно втората част, като в 54-ата минута Кристофър Антуи-Аджей получи топката в наказателното поле и стреля, само че Грегор Кобел избави.

Отново Антуи-Аджей бе в центъра на събитията 5 минути по-късно, озовавайки се самичък против вратаря, само че Кобел още веднъж избави.

Точно след приключването на час игра Джейми Биноу-Гитънс игра с ръка в наказателното поле на дортмунд, като в началото съдията Тобиас Щилер не уточни бялата точка, само че го направи след преразглеждане на обстановката с ВАР.

С осъществяването на дузпата нагърби Кевин Щьогер, който не сгреши и прати топката в мрежата за 1:1 в 64-ата минута.

Домакинската наслада продължи едвам 6 минути, защото в 70-ата Джуд Белингам изведе Марко Ройс на чиста позиция и останал самичък против вратаря, капитанът на „ жълто-черните “ вкара с удар по земята.  

В идващите минути хората на Томас Летч пробваха да притиснат своя противник, само че по този начин и не съумяха да изравнят за повторно в мача и по този начин Борусия Дортмунд продължава напред в шампионата за Купата на Германия.  

Нюрнберг се класира за 1/4-финалите на шампионата за Купата на Германия, откакто отстрани мъчно Фортуна Дюселдорф с дузпи. В постоянното време и продълженията срещата приключи наедно при резултат 1:1, откакто гостите поведоха посредством Давид Ковнацки  в 33-ата минута, само че позволиха да бъдат изравнени в добавеното време на дуела от Тайлан Думан.

Футболистите на Нюрнберг започнаха доста добре и пропуснаха няколко преференциални обстановки за попадение. Те откриха резултата съвсем незабавно след изминаването на час игра, когато следващата им добра офанзива приключи с центриране отляво на Емануел Ийоха, а към точката за осъществяване на дузпа Давид Ковнацки надскочи бранителите и означи с глава за 1:0.

Играчите на Фортуна Дюселдорф започнаха доста мобилизирани втората част и единствено в границите на 10 минути сред 60-ата и 70-ата минута на собствен ред пропиляха няколко шанса. Футболистите на Даниел Тиуне съумяха да доближат до равенството по извънредно трагичен метод в третата минута на добавеното време, когато Тайлан Думан стигна до едно подаване отляво и с доста прецизен удар не остави шансове на вратаря.

Играчите на Нюрнберг пропуснаха фантастична опция да излязат напред още във втората минута на първото приложение, само че защитник съумя да настигне топката и да я почисти току пред голлинията.

В последна сметка всичко бе решено след осъществяване на дузпи, при които гостите пропуснаха единствено един от своите опити, само че домакините бяха безпощадни във всеки собствен опит, което им подсигурява продължаването. Eрик Шуранов осъществя решителната дузпа в интерес на Нюрнберг, а тъкмо преди този момент Йохан Ниемец беше пропуснал от бялата точка. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР