Бордът на директорите на Юробанк Груп“ (Eurobank Group), част от

...
Бордът на директорите на Юробанк Груп“ (Eurobank Group), част от
Коментари Харесай

Шефовете на Юробанк“ се изсипват в София, срещат се с Радев

Бордът на шефовете на „ Юробанк Груп “ (Eurobank Group), част от която е „ Пощенска банка “, се събира за първи път в София сред 27 и 29 март, оповестяват от трезора.

По време на първото си публично посещаване в страната, висшият мениджмънт на „ Юробанк “ (Eurobank) ще има среща с президента на България Румен Радев, както и с корпоративни клиенти и чиновници на „ Пощенска банка “.

В диалозите ще се включат ръководителят на Борда на шефовете Джордж Заняс, основният изпълнителен шеф Фокион Каравиас, заместник-главният изпълнителен шеф Ставрос Йоану, генералният управител „ Международна активност и Частно банкиране “ на групата Михалис Луис и основният изпълнителен шеф и ръководител на Управителния съвет на „ Пощенска банка “ Петя Димитрова.

„ Юробанк “ гледа доста съществено на своите вложения в България и „ Пощенска банка “, която изрично се утвърди като една от систематичните банки в страната, със мощна потребителска база,

която разпознава финансовата институция като благонадежден, приближен и новаторски сътрудник. Изключително горди сме с постигнатите резултати, които се дължат на ангажираността, упоритата работа и творчеството на екипа на „ Пощенска банка “, който

усили пазарните дялове и вероятности на банката на фона на забележителния напредък, реализиран през последните повече от 30 години.

„ Юробанк “, като единствената гръцка систематична банка със мощно наличие на пет пазара, продължава да укрепва интернационалните си активи, които реализираха мощно нарастване на чистата поправена облага с над 50 на 100 през 2022 година до 224 милиона евро, като 43 на 100 от нея идват от България “, разяснява ръководителят на борда на шефовете на „ Юробанк “ Джордж Заняс и акцентира огромното значение, което „ Юробанк “ придава на българския пазар, като един от трите пазара от изключителна значимост за финансовата група, наред с Гърция и Кипър. 

„ Изпратихме година, която бе доста сполучлива за „ Пощенска банка “.

Кредитният ни портфейл надвиши 10 милиарда лева, което е растеж от 14,5 на годишна база и пазарен дял от 11,9 на 100.

Тази година също ще бъде извънредно динамична за нас. Сделката за придобиването на българския клон на „ БНП Париба Лични финанси “ ще ни разреши да заемем още по-стабилна позиция в „ огромната четворка “ на банковия бизнес. През последните години

имахме серия от сполучливи сливания, с които доказахме, че консолидацията е развой, който рефлектира напълно позитивно върху пазара и нашите клиенти,

които получават още по-бързи, преференциални, комфортни и новаторски услуги от по-голяма институция, част от мощна интернационална група “, сподели Петя Димитрова, основен изпълнителен шеф и ръководител на Управителния съвет на „ Пощенска банка “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР