Болоня затвърди 4-то място и нанесе на Даниеле Де Роси

...
Болоня затвърди 4-то място и нанесе на Даниеле Де Роси
Коментари Харесай

Болоня продължава да крачи смело към Шампионската лига

Болоня затвърди 4-то място и нанесе на Даниеле Де Роси второто му проваляне като селекционер на Рома в Серия А вкъщи с 3:1. Това беше пряк дуел за 4-то място с четири точки, разделящи тимовете, макар че " джалоросите " към момента не са изиграли и прекъснатия мач с Удинезе, в който се наложи съдиите да стопират играта поради опасения за здравето на Еван Ндика.

Двата тима се вкопчиха в борба за трите точки, само че още в 14-та минута гостите откриха резултата. Центрирането на Рикардо Калафиори отляво бе посрещнато от акробатичен ножичен удар от Усама Ел Азузи от 11 метра.



Четири минути по-късно домакините имаха късмет да изравнят, само че Леандро Паредес пропусна. Аржентинецът лиши топката от Джон Лукуми, прати с финт на земята различен бранител, само че ударът му от чиста позиция мина около гредата.

Салемакерс можеше да удвои резултата, само че ударът му в 41-та минута се отби в гредата. Само 4 минути по-късно обаче Зиркзее се промъкна отляво и стреля от дребен ъгъл. Вратарят на Рома Миле Свилар постави ръка, само че топката пресече линията преди двама бранители да съумеят да изчистят.

След почивката домакините пропуснаха две положения посредством Стефан Ел Шаарауи и Паредес. Веднага по-късно Сердар Азмун понижи на 2:1 в 56-та минута. Радостта на домакините не търпя дълго, защото след 9 минути Салемакерс се отскубна и копна топката над Свилар.

— Lega Serie A (@SerieA_EN)

Отборът на Тиаго Мота върви към първото си присъединяване в Шампионската лига, откакто събра 62 точки и се приближи на две от третия Ювентус.

Рома е на петата позиция с 55 точки и може отново да се приближи на четири, в случай че вземе незавършилия си мач



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР