Болницата във Велико Търново се оказва сред рекордьорите в страната

...
Болницата във Велико Търново се оказва сред рекордьорите в страната
Коментари Харесай

Великотърновската болница е първа по обслужване на здравно неосигурени пациенти

Болницата във Велико Търново се оказва измежду рекордьорите в страната по обслужване на здравно неосигурени пациенти . Лечението на обществено слабите хора е поето от лечебното заведение и общественото министерство, научи .

Директорът на болничното заведение доктор Даниел Илиев сподели, че Великотърновска област е на едно от първите места в страната по брой на здравно неосигурени. По негови думи в лечебното заведение е лекувало 500 здравно неосигурени пациенти и към 3000 души са минали през Спешно приемно поделение. Това са близо 12%, разясни той. Лекарят уточни, че има здравно неосигурени хора, които не смеят да посетят лечебните заведения.

„ Ние не отхвърляме лекуване на хората “ , съобщи той. По негови думи бюджетът може да бъде дестабилизиран, само че това може да бъде поправено, в случай че пациентите възстановят здравноосигурителните си права или заплатят за лекуване. „ В последна потребност обществената система поема лекуването. Тежко заболели хора не можем да върнем “, бе безапелационен той. Д-р Илиев сподели, че измежду здравно неосигурените има най-различни хора.

Лекарят сподели, че през този сезон имат пациенти и с грип, и с COVID-19. Той предложи на възрастните хора да се имунизират.

Д-р Илиев осведоми, че сега се работи по създаване на хеликоптерна площадка . Той добави, че се строи и нов център за Спешна здравна помощ, а Спешното приемно поделение е приключено. Пред довеждане докрай е детското поделение, добави лекарят.

Повече от диалога гледайте във видеото.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР