Болен механик от ТЕЦ Бобов дол е заразил най-малко 7

...
Болен механик от ТЕЦ Бобов дол е заразил най-малко 7
Коментари Харесай

Механик заразил поне 7 подчинени в ТЕЦ „Бобов дол“

Болен монтьор от Топлоелектрическа централа " Бобов дол " е заразил минимум 7 свои подчинени. Големият риск за чиновници е поради това, че работят и пътуват дружно, макар че има задоволително пространство е пространствата, в които работят.

На постоянния брифинг ген. Венцислав Мутафчийски заяви, че Кюстендилският район е новото огнище на болестта COVID-19. 13 са записаните случаи, като общото сред тях е, че са свързани с работата на Топлоелектрическа централа " Бобов дол ".

В болница в Дупница са трима души.

Заразата е тръгнала от ремонтния личен състав на електроцеха в Топлоелектрическа централа " Бобов дол ", съобщи NOVA. Там работят към 30 чиновници, като първи се е заразил механикът на групата, след което седем негови подчинени. До работата си служащите идват с пътнически рейсове.

Директорът на ТЕЦ-а Емил Христов изясни, че вътре в помещението пространството е задоволително, с цел да нямат служащите непосредствен допир.

Започнала е незабавна стерилизация.

Вирусът е засегнал села от община Сапарева баня. " В Ресилово са 5, в Овчарци 1, в Сапарева баня - двама, и в Сапарево - двама. Всички са чиновници на Топлоелектрическа централа Бобов дол ", изясни кметът на Сапарева баня Калин Гелев.

Общо от двете села, работещите в Топлоелектрическа централа " Бобов дол " са към 20 души. Всички са безапелационни, че болестта е тръгнала от централата.

От всички инфектирани, към този момент единствено един е настанен в болница. Състоянието му е устойчиво.

Останалите, измежду които има и две деца, са под карантина у дома.

Все още не всички са с втори позитивен тест. В Ресилово одобриха умерено и даже с съмнение новината за инфектираните хора.

В община Сапарева баня приканват всички хора прецизно да съблюдават ограниченията за отдалеченост и изолираност, с цел да не се блокира разпространяването на вируса, написа dir.bg.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР