Божурите са цветя, свързани с изящество и изтънченост. Те принадлежат

...
Божурите са цветя, свързани с изящество и изтънченост. Те принадлежат
Коментари Харесай

Божурите: изобилие и аромат

Божурите са цветя, свързани с великолепие и изисканост. Те принадлежат към рода Paeonia и са известни с огромните, пухкави цветове, които оферират разнородни цветови нюанси. Представляват знак на достойнство и хубост във многочислени култури и обичаи по целия свят.

 Божурите: обилие и мирис

 Божурите: обилие и мирис

 

Божурите: обилие и мирис

 Божурите: обилие и мирис Божурите: обилие и мирис

Божурите варират в цветовете си от бяло, през нюанси на розово и алено, до тъмночервено и пурпурно. Те могат да бъдат еднослойни или цялостни с доста петна и красиви листа. Техните превъзходни цветове и мирис ги вършат известни за букети и декорация на градини и събития. Божурите са асоциирани с благосъстояние, преуспяване и даже митология. В другите култури божурите са били знак на благополучие и триумф. Те са чест избор за сватбени букети, предавайки обръщение за благополучие и обилие.

 Божурите: обилие и мирис Божурите: обилие и мирис

Отглеждането на божури е елементарно и прелестно за градинарите. Ето някои от основните насоки:

Божурите избират да бъдат засадени през есента или пролетта навън, когато почвата е топла и умерено влажна. Изберете място с непрекъснато слънце или слаба полусянка, където почвата е добре дренирана и с богато наличие на хранителни субстанции. Те избират почва с pH от към 6 до 7,5. Почвата би трябвало да е добре дренирана, само че и съдържаща доста хранителни субстанции. Добрата почва им оказва помощ да изградят мощна коренова система и да порастват здрави. Поддържайте почвата влажна, само че не мокра. Редовното, само че умерено поливане е значимо, изключително по време на сухи интервали или в интервали на деен напредък. Избягвайте оставянето на божурите във вода, защото това може да докара до изгниване на корените. Божурите са устойчиви цветя, които могат да устоят на студени зими и умерени лета. Предпочитат хладни зими, което подтиква цъфтежа им. Въпреки това, са много чувствителни към несъразмерни горещини и мокрота. Торенето на божурите може да се прави един път или два пъти годишно с тор за киселинолюбителни растения. Важно е да не се прекали с торенето, защото това може да наруши растежа им. След разцвет, може да подрежете увяхналите цветя и да оставите растенията да съберат сила за идващия интервал на напредък. При нужда, може да правите и по-професионално подкастряне, с цел да оформите растението. Най-честите проблеми при божурите включват заболявания като изгниване на корените, заради прекалено напояване или инсекти като паякообразни и вредители на листата. Редовна ревизия на растенията и реакция при видяни проблеми оказва помощ да се предотврати разпространяването на вредители и заболявания.
 Божурите: обилие и мирис Божурите: обилие и мирис

Божурите са красиви, изискани и носещи надълбоко алегорично значение. Тяхната неповторима хубост и мирис ги вършат освен изключителни цветя за градините, само че и предмет на уважение и символика в доста култури и обичаи.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР