Божидар Саръбоюков е следващият герой в поредицата Спортните таланти на

...
Божидар Саръбоюков е следващият герой в поредицата Спортните таланти на
Коментари Харесай

Божидар Саръбоюков пред БНТ: Олимпийските игри са мечтата на всеки спортист

Божидар Саръбоюков е идващият воин в поредицата " Спортните гении на България ".

Той е един от най-даровитите ни млади лекоатлети, медалист от международно и европейско състезание за юноши, призьор от шампионат на Стария континент в зала за мъже.

" Европейското състезание е, може би, едно от най-трудните ми надпревари. Не чаках подобен мощен резултат. 8.22 м в действителност е доста мощен резултат на 19-годишна възраст. Аз съм подобен темперамент, че постоянно желая най-големите цели. Смятам, че съм роден за това.

За мен олимпийските игри са фантазията на всеки един състезател, както на мен, по този начин и на всички останали. Виждам себе си в олимпийските игри в Париж, това ми е задачата. Надявам се тази фантазия да се сбъдне тази година ", разяснява пред Българска национална телевизия Саръбоюков.

Как от заниманията с лицеви опори и коремни преси на 4 години се стига до почетната стълбичка на огромните шампионати - гледайте в документалния филм " Да скочиш над фантазията " в сряда, 8 май от 20:00 часа по Българска национална телевизия 3.

Автор на лентата е Евгени Николов, режисьор Йоанна Капанова, оператор Станислав Златев, монтаж Мориц Хаздай.

Гледайте кино лентата отдаден на Божидар Саръбоюков в поредицата " Спортните гении на България " в сряда от 20:00 ч. по Българска национална телевизия 3!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР