Богати на вкус, хрупкави и засищащи, бадемите не само са

...
Богати на вкус, хрупкави и засищащи, бадемите не само са
Коментари Харесай

Няколко добри причини да ядем суровите бадеми накиснати

Богати на усет, хрупкави и засищащи, бадемите освен са съвършен източник на витамини и хранителни субстанции, а и съвършена добавка към съвсем всяко ядене. Смята се, че индивидът е култивирал вкусните ядки преди близо 20 000 години. За татковина на бадемите се сочат земите на Иран и Турция.

Бадемите са богати на хранителни субстанции като витамин Е, диетични фибри, омега-3 мастни киселини и протеини. Отскоро те са причислени към фамилията на по този начин наречените суперхрани. В бадемите има високо наличие на манган, който оказва помощ за подсилване на костите и регулирането на кръвната захар. Те са извънредно потребни за хората с проблеми с кръвното налягане и също по този начин подкрепят функционалността на мускулите и нервите.

Какъв обаче е оптималният метод за тяхната консумация – сурови или печени? Не и не, множеството специалисти поучават бадемите да се употребяват, откакто авансово са били накиснати във вода.

Защо накиснатите бадеми са по-добри? На първо място, кафявата им коричка съдържа танин, който потиска абсорбцията на хранителни субстанции. След като накиснете бадемите, кожичката елементарно пада и разрешава на ядката да отделя всичко от многото си хранителни субстанции.

Накисването на бадемите оказва помощ за освобождението на ензими, които на собствен ред оказват помощ при храносмилането. По този метод от ядките с освобождава ензимът липаза, който е от изгода за храносмилането на мазнините.

 Бадеми

Бадемите поддържат сърцето ви крепко, понижават неприятния холестерол и покачват положителния холестерол. Също по този начин са добър източник на антиоксиданти като витамин Е, който инхибира увреждането на свободните радикали, което предотвратява стареенето и възпалението.

Напоените бадеми съдържат витамин В17, който е от жизненоважно значение за битката с рака, а флавоноидите, съдържащи се в бадемите, потискат туморния напредък.

Не на последно място, накиснатите бадеми оказват помощ за понижаването и поддържането на равнищата на глюкозата и регулирането на високото кръвно налягане. В тях има и фолиева киселина, която понижава вродените недостатъци.

Важно е да се спомене по какъв начин би трябвало да накисваме бадемите. Потопете шепа бадеми в половин чаша вода. Покрийте и ги оставете да се наквасен за 8 часа. Изцедете водата, отлепете кожата и ги съхранете в пластмасов резервоар. Тези приготвените бадеми ще устоят към седмица.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР