Богатата музикална програма, която са подготвили организаторите – Община Севлиево

...
Богатата музикална програма, която са подготвили организаторите – Община Севлиево
Коментари Харесай

Звездна плеяда музикални творци завладяват сцената на фестивал Семе българско в Севлиево

Богатата музикална стратегия, която са подготвили уредниците – Община Севлиево и фондация „ ОТ БГ ”, е наситена с висок прочувствен заряд и предвещава същинска детонация от виртуозни музикални осъществявания, национални ритми, кръшни танци и приповдигнато въодушевление.

На 27 април, в 11.00 ч., незабавно след формалното разкриване на фестивала, по традиция първото хоро ще поведат танцьорите от ФА „ Развитие ” - Севлиево.

След тях, през целия ден, на сцената ще се изявяват танцови сформира и певчески групи – представители на локални и гостуващи читалища, младите гении от " Upstreem Voices ", танцьорите от ФТФ „ Боженци ”.

В 19.10 часа, директно след обичайна благотворителна лотария, гостите на фестивала ще посрещнат световноизвестната акордеонистка Вероника Тодорова и ще се потопят в неповторимата омайност на нейното концертно осъществяване „ С България в сърцето “.

Омаен ще е и финалът на първата фестивална вечер, тъй като в 20.30 часа, нестинари от Лудогорието ще поканят публиката да прекрачи прага на тяхното огнено свещенодействие.

В неделя, още в 10.00 ч., за най-нетърпеливите ще засвирят музикантите от оркестър „ Севлиево ”, а след тях, без мирис ще ни оставят и осъществяванията на Детски фолклорен отбор „ Габровче ”.

Отново в неделя, на сцената ще излязат десетки надарени дечица от Севлиево – музикални, певчески и танцови сформира от локалните детски градини и учебни заведения.

В 13.00 ч. сцената ще одобри професионалните танцьори, музиканти и артисти от Капанския отбор – гр. Разград, които ще показват присъщи и ярки творби от капанския етнорегион, а след тях публиката ще посрещне неповторимото трио „ Звън ”.

Музиката, песните и танците ще продължат през целия неделен ден, с цел да отбележим кулминационната точка на фестивалното въодушевление с приказното осъществяване на Гласът на България за 2021 година – ангелогласната Петя Панева и клавирния музикант Митко Денев.

Нека бъдем дружно на 27 и 28 април в Севлиево, където всичко – от заклевам до върха, ще е все българско!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР