Боб Дилън се извини за използването на машина за подписване

...
Боб Дилън се извини за използването на машина за подписване
Коментари Харесай

Боб Дилън продавал по $ 599 книги с фалшив автограф

Боб Дилън се извини за потреблението на машина за сключване на книги, заяви английският в. " Гардиън ". Музикантът призна, че лимитираният тираж с цена от 599 $ на книга, сякаш всяка с ръчно положен от нобелиста подпис, в действителност не съдържат ръкописния му автограф. 81-годишният рок бард обясни, че се наложило да употребява устройство за подписи, тъй като през последните няколко години страда от световъртежи.

Изявлението на Дилън идва, откакто негови почитатели са сравнили подписаните си копия и се усъмнили, че подписите са безусловно идентични. Новата книга на Боб Дилън беше рекламирана като " ръчно подписана ". Музикантът сподели, че съжалява за " неправилната си преценка ".

" Философия на модерната ария "  (The Philosophy of Modern Song) съставлява коментар върху песните на други актьори и беше издадена при започване на ноември. Лимитираните " ръчно подписани "  екземпляри са едвам 900 и всеки от тях коства 599 щатски $. Всяка численост от лимитираната серия е съпроводена от писмо за достоверност от издателя " Саймън енд Шустър ".

Когато купувачите са получили копията си, доста от тях са споделили фотографии на книгите си онлайн. Така е станало ясно, че подписите са изцяло идентични. Издателството вече поднесе извинения през предходната седмица и предложи възобновяване на платената сума на недоволните купувачи.

В изказването си 81-годишният Боб Дилън, който рядко се изрича обществено, акцентира, че всички други подписи в кариерата му са сложени ръчно. Според думите му през 2019 година той е почнал да страда от световъртеж и недоволствата му са траяли по време на пандемията от COVID-19. Използването на устройство е било единственият метод да успее да подпише книгите в нужния период, споделя той. 

Валидността на " саморъчния автограф "  на Дилън се слага под въпрос и по отношение на картините му. Компанията за търговия с творби на изкуството " Касъл файн арт ", която продава негови подписани произведения, разгласи, че не й е била известна използването на устройство. Била е назначена инспекция, която е открила, че две от творбите на Дилън, продадени през тази година, са подписани с устройство. " Касъл файн арт "  предложи възобновяване на платената сума на засегнатите купувачи. 

През 2011 година Барак Обама стана първият американски президент, употребявал устройство за полагане на автограф. По-рано тази година почитатели упрекнаха и Доли Партън в приложимост на устройство за сключване на най-новата й книга. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР