БНБ сви очакванията си за българската икономикаБългарската народна банка (БНБ)

...
БНБ сви очакванията си за българската икономикаБългарската народна банка (БНБ)
Коментари Харесай

Вечерни новини: Соларите преобразяват жилищното строителство в България; БАКБ купува Токуда банк

БНБ сви упованията си за българската стопанска система
Българската национална банка (БНБ) сви упованията си за растежа на българската стопанска система през тази и идната година. Това излиза наяве от новата прогноза на институцията, съгласно която ръстът на Брутният вътрешен продукт тази година ще бъде 2.2% вместо 2.5%, както бе заложено в прогнозата от декември. Ревизията праща икономическия напредък на страната фрапантно под упованията на към този момент някогашния финансов министър Асен Василев, който приготви Бюджет 2024 при 3.2% стопански растеж.
182 млн. лева са планувани за ремонта на пътища в Софийска област
Основни поправки на няколко пътя са заложени в концепциите за интегрирани териториални вложения (КИТИ) в Софийска област. Стойността на плановете, които ще се финансират по оперативна стратегия „ Развитие на районите “ – част от политиката на доближаване на Европейски Съюз, е близо 182 млн. лева
Сделка при по-малките: БАКБ купува Токуда банк
Българо-американска кредитна банка (БАКБ) с главен акционер Цветелина Бориславова придобива Токуда банк. За договорката заяви БАКБ и показва, че е реализирано съглашение с Tokushukai Incorporated – корпорацията на японския магнат Торао Токуда, който бе и вложител в първата частна болница в България – „ Токуда “.
Как соларите преобразяват жилищното строителство в България
Бумът на вложения в слънчеви планове в България, както и непрестанно изменящия се пазар на недвижими парцели дадоха началото на революционна смяна в жилищното строителство в страната.
Фармацевтичната „ Адифарм “ ще построи нова индустриална база в София
Фармацевтичната компания „ Адифарм “ ЕАД ще изгради нова индустриална база в м. „ Толева махала “, регион „ Връбница “, Столична община. Това излиза наяве от капиталово предложение, входирано от компанията в РИОСВ-София на 15 април 2024 година, видя Economic.bg.
Компютърното зрение към този момент е налично за ритейлърите в България
Използването на компютърно зрение в ритейла в България към този момент е нужда, която би трябвало да се има поради при стратегическо обмисляне на бизнес. Националната тактика за развиване на изкуствения разсъдък в България пък съдържа разпореждания, които обрисуват по какъв начин бизнесът може да вкарва нововъведения и да употребява AI и други технологии за обработка на изображения. 
При висок интерес България взе 200 млн. лева вътрешен заем
Още в първите дни от своя живот служебното държавно управление с финансов министър Людмила Петкова взе заем за 200 млн. лева. Това е първият вътрешен заем за България от към година и половина насам и бе пласиран при висок интерес. Емисията е под формата на 3-годишни държавни скъпи книжа и бе запланирана в последните дни на Асен Василев като финансов министър в края на предишния месец.
Служебният министър председател назначи 9 нови зам.-министри
Със заповед на служебния министър председател Димитър Главчев са назначени 9 заместник-министри в 6 ведомства.

В Министерството на отбраната длъжността заемат Радостин Илиев, Иван Пейков и Аделина Николова. От поста е освободен Станимир Георгиев.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР