Близо 500 деца, ученици и учители се включиха в благотворителен

...
Близо 500 деца, ученици и учители се включиха в благотворителен
Коментари Харесай

Близо 500 талантливи деца се включиха в благотворителния базар на Министерство на образованието и науката

Близо 500 деца, възпитаници и учители се включиха в благотворителен великденски базар в Министерството  на образованието и науката /МОН/. Събитието откри служебният министър Галин Цоков , като съобщи, че посредством самодейността се дава опция да бъде показан геният на българските деца .

„ те показват галерия на творчеството, изкуството и практическите умения “, сподели проф. Цоков. Той благодари на учителите и родителите, които също са взели участие в подготовката. „ Базарът е индикативен за силата на творчеството, на правенето, за това че нашите деца и възпитаници са търсещи и креативен персони “.

Министър Цоков посети всички щандове, включи се в благотворителните дела и беседва с деца и учители. Той подчертава, че творбите на децата насочат обръщение за по-щастливо бъдеще , обвързвано с опцията за развиване, в това число в границите на просветителната система.

Базарът бе открит с музикални осъществявания за Лазаров ден на девойки от 191 ОУ „ Паисий Хилендарски “ в село Железница, които бяха с достоверни носии, носени и от техните баби и дядовци преди десетилетия и съхранени в фамилиите им до през днешния ден .

Благотворителната самодейност обхвана и двата етажа на министерството , като на общо 60 щанда бяха ситуирани произведения, хранителни артикули и разнообразни ръчни произведения на детски градини и учебни заведения от шест области – София-град, София-област, Кюстендил, Смолян, Перник и Благоевград . Гости на събитието бяха началници на РУО, шефове на учебни заведения и обществени сътрудници.

От яке до тениска: Между 3 и 33 градуса ни чакат през месец май

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР