Близо 400 000 кокошки носачки от промишлената птицеферма в Дебелец,

...
Близо 400 000 кокошки носачки от промишлената птицеферма в Дебелец,
Коментари Харесай

На българския пазар няма яйца от фермата с птичи грип в Дебелец

Близо 400 000 кокошки носачки от промишлената птицеферма в Дебелец, където беше открит птичи грип, ще бъдат унищожени. Това оповестиха от Агенцията за сигурност на храните във Велико Търново.

Тепърва ще се прецизира по какъв начин болестта е влезнала в птицефермата. Започва издирването на яйцата, създадени във фермата през последните 21 дни. За този интервал са създадени над 8 милиона яйца, всички са изнесени в чужбина, няма заплаха за българския пазар, заяви Калина Широкова, притежател на фермата.

Българската организация за сигурност по храните през днешния ден стартира инспекция в промишлената плантация за кокошки носачки в Дебелец.

" Нямаме изясненост по какъв начин болестта е позволено във фермата ", заяви Калина Широкова без да прецизира направени ли са имунизациите на птиците против това заболяване.

Ще се извърши епизоотично изследване и следене на яйцата, създадени във фермата в Дебелец.

Около засегнатия животновъден обект е избрана 3-километрова защитна зона, в която влизат Дебелец и Велико Търново. В 10-километровата следена зона към огнището са 17 обитаеми места в община Велико Търново и още 10 обитаеми места в община Дряново.

Последвайте ни във и Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР