Близо 40 малки самолета кацнаха днес на летището в Балчик.

...
Близо 40 малки самолета кацнаха днес на летището в Балчик.
Коментари Харесай

Близо 40 самолета кацнаха на летището в Балчик

Близо 40 дребни самолета кацнаха през днешния ден на летището в Балчик. По този метод румънски и български водачи на дребни машини означиха публично влизането на двете страни в Шенгенското пространство по въздух. Събитието, което мина под наслова Schengen check, ще се повтори на 27 април, само че тогава хазаин ще бъде Летище Тузла.

Пилотите и гостите на самодейността през днешния ден бяха поздравени от Иван Димитриев, изпълнителен директор на Летище София, което от 2016 година ръководи крайморския аеропорт. Сред гостите беше и изпълнителният шеф на „ Албена “ АД Красимир Станев.

Янко Стоименов, член на Управителния съвет на асоциацията на българските водачи и притежатели на самолети, уточни, че през днешния ден се осъществя една обща фантазия на българските и румънските водачи – да летят свободно, без граници в Европа. Според него в този момент се слага единствено началото, а занапред ще се усети и изгодата от влизането на страните ни в Шенген. Председателят на румънската организация на водачите Андрей Зинченцо добави, че най-сетне българи и румънци могат да се усещат почтени поданици на европейското пространство, като подсети, че занапред следва двете страни да бъдат признати и по суша.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР