Близо 3000 души с камиони и строителна техника ще се

...
Близо 3000 души с камиони и строителна техника ще се
Коментари Харесай

Строители с камиони и техника блокират центъра на София

Близо 3000 души с камиони и строителна техника ще се включат в митинга на браншовата камара "Пътища " в центъра на София. Това стана ясно по време на брифинг на Столична дирекция на вътрешните работи.

На 08.10.2021 година в Столична дирекция на вътрешните работи е получено съобщение от Следствен отдел към окръжна прокуратура, подадено от Българска браншова камара „ Пътища “, от което излиза наяве, че на 11.10.2021 година /понеделник/ от 08.30 ч. до 12.00 ч. на бул. „ Княз Ал. Дондуков “ и бул. „ Цар Освободител “ ще се организира митинг в поддръжка на пътно-строителния отрасъл в страната.

По данни на уредника в митинга ще се включат 60 камиона и 40-строителна техника, които в интервала от 08.00 часа до 09.00 часа ще се нареждат по бул. „ Цар Освободител “ в правата сред бул. Княз Ал. Дондуков “ и ул. „ Г. С. Раковски “.

Очаква се и включването на към 3000 участници на пл. „ Независимост “, пред постройката на Министерски съвет. Мероприятието е в съгласие със Столична община.

Осъществен е диалог с представител на уредника, от който е получено уверението, че към 6.30 часа в утрешния ден механизираната техника ще стартира да се събира на Автомагистрала „ Тракия “ в региона на Враня в посока София, а от към 07.15 часа колоната ще се придвижи по маршрут: Автомагистрала „ Тракия “, бул. „ Цариградско шосе “, бул. Цар Освободител “ до съгласуваното от Следствен отдел към окръжна прокуратура място за паркиране.

Въпреки съгласувателното писмо на Столична община и наредбата на член 28 (1), с който се не разрешава влизането на товарни коли и строителни машини с позволена оптималната маса над 4 тона от 07.00 до 21.00 часа в зона „ Център “ от НАРЕДБА за организация на придвижването на територията на Столична община, Раздел VII, Ограничения на придвижването на ППС, Столичната дирекция на вътрешните работи е основала организация и ще предприеме всички нужни ограничения за застраховане на публичния ред преди по време и след привършване на мероприятието.

Получила е и уверението на уредника, че ще спомага на полицейските чиновници при осъществяване на служебните им отговорности. Целта е да бъдат минимализирани следствията за останалите участници в придвижването, посочи заместител шефът на ГДНП ст. комисар Борислав Муеров и сервира авансово извинения за вероятно породените неудобства на столичани.

От Столична дирекция на вътрешните работи припомнят, че по отношение на водачите, нарушили наредбата, ще бъдат наложени съответните административни наказания, според ЗДвП.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР