Близо 3 хиляди живеещи в Чехия руснаци участваха в Прага

...
Близо 3 хиляди живеещи в Чехия руснаци участваха в Прага
Коментари Харесай

Няколко хиляди живеещи в Чехия руснаци и много лондончани излязоха на протест срещу инвазията на Москва в Украйна

Близо 3 хиляди живеещи в Чехия руснаци участваха в Прага в проява под лозунга " Руснаци против Путин ". По време на митинга не бяха регистрирани произшествия. Хиляди лондончани също стачкуваха през днешния ден против съветската инвазия в Украйна, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3292
Организаторите от пражкия Руски антивоенен комитет споделиха, че митингът е опция руснаците да кажат на ясно и висок глас: " Не на войната ", " Не на Путин ", " Ние сме с Украйна " и " Ние сме с Чехия и целия свят против съветската експанзия ".

Участниците в днешното протестно шествие в чешката столица развяваха синьо-бели флагове - нещо всекидневно за антивоенните митинги на руснаците. Те заместват аления цвят в съветския трибагреник, който символизира кръвта, с още една бяла линия. Протестиращите носеха плакати с надпис: " Спрете Путин ", " Спасете света " и " Путин не е Русия ", наричайки съветския президент " палач ".

Освен осъждането на войната руснаците споделиха също, че желаят да покажат ясно, че са част от чешкото общество, а не са секрети поддръжници на Путин. В Чехия живеят общо над 45 хиляди руснаци.

В централен Лондон протестното шествие, проведено от кмета Садик Хан, събра хиляди хора, които минаха от " Хайд парк " до площад " Трафалгар ", който беше декориран в синьо и жълто - цветовете на украинското знаме. Хан даде обещание също 1,1 млн. английски лири (1,45 млн. долара) в помощ на украинските бежанци, мигранти и търсещи леговище в Лондон. Близо 3,8 милиона души избягаха от Украйна от началото на съветската инвазия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР