Близо 2000 уязвими семейства в Кипър ще бъдат подкрепени за

...
Близо 2000 уязвими семейства в Кипър ще бъдат подкрепени за
Коментари Харесай

Близо 2000 уязвими семейства в Кипър ще бъдат подпомогнати за Великденските празници

Близо 2000 уязвими фамилии в Кипър ще бъдат подкрепени за Великденските празници с помощи в границите на 10-ата акция " Осинови семейство за Великден ", оповестиха от Кипърския координационен съвет на доброволците, който е неин уредник.

Броят на кипърците, изправени пред финансови усложнения да си обезпечат минимално нужното за Великденските празници, се усилва, доближавайки се до равнището от рецесията през 2013 година, споделиха от Кипърския координационен съвет на доброволците.

В рамките на провеждата от него Великденска акция 2000 нуждаещи се фамилии ще получат от 100 до 200 евро или купони за яйца, обичайните великденски тестени произведения флауни и други артикули. Има хора, които не могат да си разрешат даже съществени храни като самун и мляко, показаха доброволците.

Освен това всяка от другите благотворителни и неправителствени организации, обединени под шапката на координационния съвет, подкрепя от 5 до 50 фамилии. 

В същото време понижават даренията от компании и жители спрямо предходни години поради мощното повишаване на разноските за живот, демонстрира доброволческата акция.

Около 450 " Великденски пакети с обич " с нужни храни за празничната софра ще бъдат раздадени на нуждаещи се в Лимасол, оповестиха от общината.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР