Близкият изток достигна опасна точка. Не се вижда краят на

...
Близкият изток достигна опасна точка. Не се вижда краят на
Коментари Харесай

Израел се превръща от ловец в дивеч: адът в Червено море, хуситите откриват нов фронт

Близкият изток доближи рискова точка. Не се вижда краят на войната в Газа. Над Ливан се струпват облаци. Йеменските хусити затвориха Червено море за Израел и американски самолетоносач пристигна да се оправи с тях. В Йемен - готовност. Малайзия наложи наказания против Израел. Съединени американски щати, Англия, Франция и Германия приканиха своите жители неотложно да изоставен Ливан, Ирак, Сирия и Йемен. Накъде отива всичко това и кой скоро ще си спомни за Украйна?

Когато в пристойката на вашия дом (Газа) бушува пожар в продължение на два месеца и половина, който гасите с бензин, когато заплашвате да изгорите къщата на съседите (Ливан), където не харесвате някои от жителите, тогава има ли нещо чудно в това, че даже папа Франциск още веднъж съпостави дейностите ви с тероризъм, до момента в който други, по-нетърпеливи, ви постановиха комерсиална обсада (Йемен, Малайзия) и започнаха обща готовност (Йемен).

Точно по този метод се държи един изцяло оглупял Израел, който също заплашва Хизбула (тази шиитска формация е доста по-силна от Хамас) с война в южната част на Ливан, въобразявайки си в псевдорелигиозна екзалтираност и националистическа полуда, че всичко му е разрешено.

Но... той вътре в себе си продължава да се надява, че по традиция ще бъде затулен от американците, които в този момент нямат време за израелците. Вътре в Съединените щати има различия, няма бюджет, по тази причина и Пентагонът няма пари (последните бяха изпратени в Украйна), а по-късно следва и война в Близкия изток, Тайван...

Общи съображения

Как в този момент проклетисват Тел Авив в Белия дом, тъй като неговият хегемонен статут изисква Вашингтон да се намеси и да покаже мощ, само че Съединени американски щати имат такива евентуални съперници, че елементарно могат да им ударят пестник в зъбите. Имитацията няма да свърши работа и Съединените щати в този момент нямат действителна мощ да овладеят районните врагове на Израел. И най-вероятно тя няма да се появи в обозримо бъдеще.

Хамас продава скъпо живота си в Газа, а Хизбула, най-мощната неправителствена войска в света, с цел да не изложи Ливан на непотребен риск, към този момент се въздържа от необятно присъединяване в спора. Може би това няма да продължи дълго и израелските ултиматуми за изчистване на юга на Ливан ще разпространят огъня в тази многострадална страна, което може да подпали и тясно свързаната с нея Сирия. В тази светлина е ясно за какво водещите западни страни внезапно желаеха жителите им незабавно да изоставен района...

Израел няма да може да победи Хизбула, който преди беше най-неудобният зложелател за израелците - той ще кърви още повече. И единственото, което ще се реализира е, че - с изключение на кардиналната Малайзия - и други мюсюлмански страни ще наложат стопански наказания против Тел Авив за позорно държание.

Е, а в случай че конфликтът на Израел с Хизбула докара до замяна на мъчителни удари със неговия спонсор и настойник, могъщия Иран, тогава на дневен ред ще бъде предсказаният завършек на света в Близкия изток.

Но в този момент няма да приказваме за това, а за фронта, който към този момент е открит против Израел и неговия звездно-раиран настойник, за най-удивителния зложелател на еврейската страна, който обича да се бие, който обича споровете и чийто загубите единствено го предизвикат. Това, несъмнено, са йеменските хусити, които никой до момента не е съумял да победи.

Да, ние мечтаехме да водиме война с Америка!

Коментирайки опасността на Вашингтон да накаже Йемен за затварянето на Червено море за Израел посредством застрашаване на корабоплаването и непрекъснат обстрел, водачът на хутите сподели, че влизането във война със Съединените щати и Израел е фантазията на войнстващата шиитска група Ансар Аллах през цялото време и че Йемен е подготвен да стартира против тях национална война.

– сподели водачът на хуситите Абдел Малек ал-Хути, чиято тирада беше излъчена от телевизионния канал Al Masirah.

– предизвести членът на политическия съвет на Ансар Аллах Мохамед Али ал-Хути в изявление за иранския арабскоезичен ефирен канал AL Alam. Той означи, че хусите имат задоволителен боен капацитет, с цел да се опълчват на силите на обединението, образувана против тях от Съединени американски щати.

– сподели за РИА Новости Хузам ал-Асад, член на Политбюро на Ансар Аллах.

Според него „ тази национална войска е призвана да поддържа нашия народ в Газа, който е подложен на геноцид от израелската окупационна войска с поддръжката на Съединените щати, в случай че има условия и благоприятни условия да доближи Ивицата Газа и да вземе, присъединяване във военните интервенции. "

Транспортен пъкъл в Червено море

Всъщност те към този момент са в ход. По данни на Пентагона, хуситите са направили повече от 100 офанзиви против кораби в Червено море след ескалацията на палестинско-израелския спор - благодарение на дронове и ракети. Атакувани са 10 търговски кораба, засягащи ползите на повече от 35 страни, само че на първо място Израел. Хуситите дават обещание да не спрат, до момента в който Израел не спре да унищожава Газа.

– се споделя по-специално в взаимно изказване на Съединени американски щати, Европейски Съюз, Австралия, Южна Корея, Япония и някои други страни.

10-15% от международната търговия се прави през Червено море. Международните корабни компании трансформираха маршрутите заради обстрела от хуситите, изпращайки кораби през нос Добра вяра, което усилва времето за доставка на артикули с няколко седмици. Израел и други страни, които го оправдават, търпят колосални загуби. Хуситите не допират съветското мореплаване със своите дронове, балистични и крилати ракети (от ирански произход).

Ще оказват помощ ли Бахрейн и Сейшелите на Америка и Израел?

За да спрат това, Съединените щати се пробват да образуват необятна интернационална коалиция и, съгласно Bloomberg, обмислят, дружно със съдружниците си, опцията да ударят позициите на хуситите в Йемен.

Това е максимумът, на който са способни, и не е реалност, че самите ловци няма да се трансфорат в дивеч. Това се отнася директно за корабите на западната коалиция, които вземат решение да ескортират търговски кораби, които се насочват към Израел. В момента в Червено море има три есминеца на Военноморски сили на Съединени американски щати - Laboon, Carney и Mason. А в Аденския залив се намира самолетоносачът Дуайт Айзенхауер с крайцера Philippine Sea, както и френската фрегата Languedoc.

Съгласно известията на западните медии, планирането на интервенциите по конвоите е на ранен стадий. По-рано Пентагонът съобщи, че обединението би трябвало да включва Бахрейн, Англия, Испания, Италия, Канада, Холандия, Норвегия, Сейшелските острови и Франция. За Съединените щати тази топла компания ще бъде не толкоз помощ, колкото тежест.

Твърд отговор: думите и делата не се разминават

Хуситите към този момент дадоха отговор на този американски план.

– се акцентира в изказването на политическия съвет на придвижването Ансар Аллах. Накратко, ще ви топят.

Освен това те към този момент имат изцяло почитан съдружник. Правителството на Малайзия разгласи, че не разрешава всички кораби, притежавани от Израел и плаващи под израелски байрак, да влизат в тяхните пристанища, както и всевъзможни кораби, пътуващи до или от Израел.

„ се споделя в изказване на кабинета на министър-председателя на Малайзия.

Забраната влезе в действие незабавно. Между другото, заради възходящи опасности, най-големите интернационалните компании към този момент стопираха превозването до и от израелските пристанища: Maersk, Hapag-Lloyd, CMA CGM, MSC, OOCL, Euronav, BP, Evergreen Line.

Какво от това?

Ясно е каква ненавист царува към Тел Авив на Бенямин Нетаняху измежду богатите по света, които губят големи суми пари, тъй като ционистите, които презират, желаят да продължат да живеят в Израел през 21 век като в своя расистка колония, унижавайки и подлагайки на геноцид палестинците.

Пентагонът, останал без пари, също не е удовлетворен - хуситите и техните ирански другари, които имат защо да отмъщават на американците, са на път да се причислят към озлобените руснаци и китайци. Но нямаше да има проблем в Червено море без Газа.

Тази и сходни истории ще имат доста неприятно влияние върху „ дълголетието “ на Израел в Близкия изток. Защо и кому е нужна страна, която постоянно, от момента на възникването си, непрекъснато основава проблеми?

И едно последно нещо. Да напрегнем паметта си: дали не сме не запомнили нещо? Да, несъмнено, едвам се сетих. И къде е нашата обичана Украйна в тази прелестна картина на света? Няма я на никое място. Скоро тя ще бъде изцяло забравена.

В последна сметка светът има - и непрекъснато пораждат - всевъзможни други проблеми, които би трябвало да бъдат решени. А спасяването на давещите се, както е известно, е дело на самите давещи се. Те към този момент от дълго време не желаят да се спасят? Еми, добре. С тези хора можете да се церемоните доста по-малко, в сравнение с с израелците.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР