Близки, колеги и приятели почетоха в Лясковец паметта на командоса

...
Близки, колеги и приятели почетоха в Лясковец паметта на командоса
Коментари Харесай

Близки, колеги и приятели почетоха паметта на Емил Шарков в Лясковец

Близки, сътрудници и другари уважиха в Лясковец паметта на командоса Емил Шарков, умрял при осъществяване на служебния си дълг.

Преди 10 години на днешния ден той беше убит при профилирана акция за арест и изземване на нелегално оръжие на барикадиралия се в дома си Петко Петков.

Петко Петков излежава присъда за гибелта на командоса Емил Шарков, който почина при профилирана акция на баретите преди 6 години

Съпругата му Милена Шаркова, татко му и брат му сервираха цветя на паметната плоча на лобното място на починалия спецполицай и възпламениха свещички в негова памет.

Фондацията на името на командоса, която подкрепя деца на починали или умряли служители на реда, предлага улица във Велико Търново да носи името на Емил Шарков .

Той почина на 14 март 2014 година при профилирана акция против дома на Петко Петков от Лясковец

„ Това е една огромна рана, която в никакъв случай няма да заздравее. Нашето време плаче за такива герои. Няма да се не помни в никакъв случай. Някои, които плануваха тази акция, се скриха. Дано да получим някакво отмъщение, само че това не ме интересува към този момент. Много години станаха, само че болката си остава и ще остане постоянно “, сподели Емил Шарков, татко на починалия.

„ Годините минават, болката никога не се притъпява, само че неговият ярък образец и героизъм стават все по-ярки “, означи и Милена Шаркова, брачна половинка на починалия.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР