Благоевград. Министър Младен Маринов, главният секретар на МВР гл.комисар Ивайло

...
Благоевград. Министър Младен Маринов, главният секретар на МВР гл.комисар Ивайло
Коментари Харесай

Министър Младен Маринов, заедно с главния секретар на МВР и директора на ГДГП инспектираха работата на служителите на ГКПП-Кулата

Благоевград. Министър Младен Маринов, основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл.комисар Ивайло Иванов и шефът на ГДГП гл.комисар Светлан Кичиков инспектираха дейностите на граничните чиновници по отношение на натоварения трафик на ГКПП-Кулата. това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Министър Маринов изясни, че още предходната събота шефът на ГДГП бе на място с оглед набелязване на ограничения, които да усъвършенстват дейностите на граничните чиновници. Освен обезпечаване на спомагателен състав, са употребявани и опциите на Дирекция КИС-МВР, благодарение на която са обезпечени спомагателни модули, даващи опция за обслужване на терен. " Разбирам, че всички пътуващи са затруднени, само че да не забравяме че не би трябвало пропуските на контрола да заплашват националната сигурност ", съобщи изрично вътрешният министър и напомни, че през вчерашния ден на граничния пункт бяха открити укрити в товарен автомобил мигранти. " Ще създадем всичко допустимо да облекчим трафика през граничните пунктове, има спомагателен състав, работата ще е на самото тресе, настрана екипи при опция ще правят делене по трасета за български и жители на европейските страни и едно – за пътуващите от трети страни ", добави основният секретар на Министерство на вътрешните работи. Колегите ще работят извън с мобилни устройства и ще обработват по няколко автомобила. Автобусите ще бъдат отделяни и след инспекция с устройствата на място, те ще минават непосредствено през граничния пункт ", изясни той. Той прикани пътуващите през граничния пункт да носят всички нужни документи и да ги показват вкупом на проверяващия граничен служител на реда. " При такава организация инспекцията протича за не повече от 10-15 секунди, сътрудниците са задоволително опитни, доста бързо разпознават подправените документи ", увери основен комисар Иванов, който през днешния ден се убеди в това на място. Главният секретар на Министерство на вътрешните работи посочи, че в съпоставяне със същия интервал на предходната година трафикът единствено през ГКПП-Кулата се е нараснал с 25 %, а 65 % от пътуващите са били с деца - малолетни и малолетни.
Заедно с вътрешния министър на граничния пункт бяха шефовете на ОДМВР – Благоевград и Кюстендил - старши комисар Дойчин Дойчинов и старши комисар Елиан Стамболийски, шефът на РДГП – Смолян комисар Стоян Мандаджиев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР