Благоевград има огромен потенциал за развитие със своите работливи хора

...
Благоевград има огромен потенциал за развитие със своите работливи хора
Коментари Харесай

Президентът: Благоевград има огромен потенциал за развитие със своите работливи хора

Благоевград има голям капацитет за развиване със своите работливи хора и прелестна природа и не заслужава високата безработица и ниските работни заплати. Това съобщи президентът Румен Радев по време на среща с общественици и представители на бизнеса и културата в Благоевград. В диалога присъединяване взеха регионалният шеф на Благоевград Николай Шушков и кмета на града Илко Стоянов. В диалога представителите на бизнеса показаха разочарованието си, че започнатото преди 10 години строителство на Автомагистрала „ Струма " към момента не е приключено, а трасето е значимо за развиването на бизнеса в региона. Участниците в срещата настояха за довършването на Транспортен кулоар 8, който ще даде вероятност за по-добрата връзка на региона със прилежащите страни. Държавният глава поддържа тези претенции и акцентира, че линиите на връзка и съгласуваност би трябвало да бъдат развивани освен с построяването на транспортни връзки, само че и посредством подобряването на връзките със прилежащите страни във всички аспекти. Президентът акцентира, че европейската вероятност на Република Северна Македония също е значима за развиването на региона, тъй като това ще даде повече благоприятни условия за съдействие и ще улесни връзката, тъй като доста българи живеят и работят в двете страни.

В рамките на визитата си в Благоевград президентът, дружно с министъра на стопанската система Даниела Везиева, взе участие в откриването на нов цех за произвеждане на ортези (медицински произведения, подкрепящи и предпазващи двигателната система в случаи на контузия или заболяване). Инвестицията е от Германия на стойност над 10 млн. евро и разкрива към 300 нови работни места. Президентът приветства решението на вложителя да вложи средства в България за произвеждане с грижа за хората с увреждания и здравословни проблеми. По думите на президента Благоевград е уместно място за вложения поради съществуването на работна ръка, два университета, мощно приблизително обучение и най-много стимулирани хора.

В Благоевград президентът организира среща с Неврокопския митрополит Серафим, районния мюфтия Осман Кутрев и регионалният шеф на Благоевград Николай Шушков, който дефинира срещата като историческа, защото е първа на държавен глава с представители на управленията на двете вероизповедания в района.

„ Най-важно е хората да са единни и да се сплотяват към полезности ", акцентира президентът. Неврокопският митрополит Серафим и районният мюфтия Осман Куртев описаха, че животът на българите християни и мюсюлмани в региона е спокоен, има почитание сред хората и би трябвало да продължи да се работи за това. Президентът получи от представителите на двете вероизповедания особено издание на Библията, както и на Корана на български език. Областният шеф на Благоевград Николай Шушков подари на президента икона на Свети Йоан Рилски Чудотворец, представляваща мозайка с добити от българи мюсюлмани от област Чеча.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР