Благоевград. Днес се проведе първия по рода си турнир по

...
Благоевград. Днес се проведе първия по рода си турнир по
Коментари Харесай

Заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова даде началото на първия по рода си турнир по Боча в Благоевград

Благоевград. Днес се организира първия по рода си шампионат по БОЧА за лица с физически и ментални увреждания, в който взеха присъединяване консуматори на обществени услуги от Благоевград, Кюстендил и Ловеч. Участниците в надпреварата бяха приветствани от госпожа Христина Шопова - зам.-кмет по просвета и филантропични действия, която даде началото на шампионата като хвърли първата – джак –топка. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград .
В шампионата веза присъединяване 6 тима - тим „ Ильо челник “ – гр.Кюстендил – консуматори от Дом за лица с физически увреждания, тим „ Люляков град “ – гр.Ловеч – консуматори от Център за обществена рехабилитация и интеграция, тим „ Слънчев дом “ – Благоевград – консуматори от Защитено жилище „ Слънчев дом “, тим „ Струма “ – Благоевград – консуматори от Защитено жилище „ Струма “, тим „ Искра – Зорница “ – Благоевград – консуматори от Дневен център за деца с увреждания „ Зорница “, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „ Зорница “, Защитено жилище „ Искра “, тим „ Струмско “ – консуматори от Защитено жилище „ Струма “.
След извънредно оспорвани игри се получиха следните резултати:
На 1-во място се класира тим „ Струма “-гр. Благоевград, които получиха купа, грамота и златни медали.
2- ро място – сребърни медали и купа за тим „ Слънчев дом “ – гр.Благоевград
3- то място – бронзови медали и купа за тим „ Люляков град “ – гр.Ловеч
4- то място – тим „ Струмско “ – Благоевград
5-то място – тим „ Искра- Зорница “ –Благоевград
6- то място – тим „ Ильо челник “ – Кюстендил
Идеята е в бъдеще шампионатът да се организира годишно с присъединяване на тимове на консуматори на обществени услуги от България и чужбина.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР