Благодарение на неговите умения, ценни издания са възвърнали добрия си

...
Благодарение на неговите умения, ценни издания са възвърнали добрия си
Коментари Харесай

Поклон. Почина Легендарният Книговезец Иван Калайджиев

Благодарение на неговите умения, скъпи издания са възвърнали положителния си тип, като близо 50 000 тома остаряла литература той е подвързал и дарил на църкви, манастири, библиотеки, учебни заведения. Едно от последните дарения книговезецът направи на българския Антарктически институт, написа в. „ Утро “.

Преди три години благодарение на изданието русенецът се свърза с екипа на Христо Пимпирев, с цел да уговори по какъв начин да изпрати за Ледения континент грижливо и майсторски подвързани от него требник, публикуван в Москва през 1873 година,

Евангелие с луксозен обков, жития на светии, молитвеник и още един требник от по-ново време. Освен умеенето да подвързва, с „ Утро “ го свързваше и още нещо - преди време Иван Калайджиев е разгласил в предшественика на днешния всекидневник „ Дунавска истина “ свои репортажи и сатирични текстове.

Брадва.бг показва съболезнования на околните на Иван Калайджиев. А осведомени с библейските текстове напомнят, че на огромни християнски празници си отиват чистите праведни души. Опелото ще бъде осъществено през днешния ден от 15.30 ч в църквата „ Св.Възнесение “, до остарялото Разградско шосе. Погребението ще бъде в гробищен парк „ Чародейка “.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР