BlackRock сключи сделка с правителството на Саудитска Арабия за откриване

...
BlackRock сключи сделка с правителството на Саудитска Арабия за откриване
Коментари Харесай

BlackRock ще стартира саудитска инвестиционна фирма след сделка за 5 милиарда долара с Рияд

BlackRock подписа договорка с държавното управление на Саудитска Арабия за разкриване на многокласова капиталова компания в Рияд, закрепена от мандат от 5 милиарда $ от обществените вложения на кралството Фонд.

BlackRock Riyadh Investment Management ще бъде напълно притежавано дъщерно сдружение на мениджъра на активи в Съединени американски щати на стойност 10,5 трилиона $. Базираните в Рияд експерти ще ръководят фондове, които влагат най-вече в Саудитска Арабия, само че също и в останалата част от Близкия изток и Северна Африка.

Целта е да се притегли спомагателен чуждестранен капитал в Саудитска Арабия и да се задълбочат нейните финансови пазари посредством набор от капиталови фондове, ръководени от BlackRock.

Този ход е последното изпитание на най-големия управител на пари в света и неговите световни съперници да изградят връзки и да завоюват капиталови мандати в Близкия изток. BlackRock предишното лято добави Амин Насър, основен изпълнителен шеф на държавната петролна компания Saudi...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР