Бившият шеф на ДАНС беше задържан днес. Димитър Георгиев, негов

...
Бившият шеф на ДАНС беше задържан днес. Димитър Георгиев, негов
Коментари Харесай

Убито диво прасе вкара в ареста бившия шеф на ДАНС и още четирима

Бившият началник на ДАНС беше арестуван през днешния ден. Димитър Георгиев, негов настоящ сътрудник, президентът на " Бистришките тигри " и още двама души влязоха в ареста по съмнение за бракониерство.

В джипа им е открита убита дива свиня. Задържаните са обяснили, че видели дивата свиня, която куцала, помислили, че е болна и, с цел да не болести останалите животни в гората, направили хигиеничен отстрел. След това се пробвали да прикрият следите си, като изхвърлили торбичка с патрони.

Двата джипа са спрени тази нощ край Симитли след сигнал за противозаконен лов. В ареста са петима.

Иззети са и оръжията им. Били са на лов след подписан контракт за ловджийски излет сред горското и компанията на един от арестуваните - президентът на футболен клуб „ Витоша “ Сергей Ташков.

„ Договорът е подписан при започване на месеца, има преведена гаранция, до тук нещата са добре, след което за всеки обособен ловджийски излет, би трябвало да има съответно издадено позволение, каквото за вчерашния, снощния случай няма “, изясни инж. Дамян Дамянов, шеф на ЮЗДП.

Преди задържането мъжете са се пробвали да се освободят от материалните доказателства, разкриват наши източници. Щом виждат служителите на реда, те изхвърлят от автомобила торбичка, в която имало 100 патрона и ауспух.

В един от джиповете са открити още патрони, пушки, както и самото прасе.

„ Той е някогашен, несъмнено, ръководител на ДАНС, само че дружно с настоящ чиновник на ДАНС в правния отдел или правната работа, и с още двама души, с два джипа и с убито диво прасе в една от колите, са хванати да реализират нощен лов. Младият чиновник от ДАНС, който е настоящ, за който ви споделих, е сътрудник на Бойко Борисов в спортния клуб „ Бистришки тигри “, играят мач, те спортуват дружно “, съобщи служебният вътрешен министър Бойко Рашков.

Задържан е и горски чиновник, който постоянно помагал за организирането на лова на дружинката в село Сушица.

„ Отговорен е горският по принцип, прави доста работа, провежда лова в моята дружинка – той е на втора група и има положителни мнения за него. Нещо да не се е подвел, или не знам, просто нямам информация “, разяснява Георги Митрев, ръководител на ловна дружинка „ Сушица “.

Районната прокуратура води следствие за противозаконен улов на наедрял дивеч. Засега не са повдигнати обвинявания. Петимата арестувани са освободени.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР