Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп беше задържан в съда

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп беше задържан в съда
Коментари Харесай

Тръмп е арестуван по обвинения в престъпления, свързани с националната сигурност

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп беше арестуван в съда в Маями във вторник, с цел да се изправи пред обвиняванията в закононарушение, че нелегално е съхранявал документи, свързани с националната сигурност, когато е напуснал поста си, и е излъгал длъжностните лица, които са се пробвали да ги получат назад, оповестиха американски медии.

Тръмп и някогашният му асистент Уолт Наута са били арестувани, заяви чиновник на съда, преди предявяването на обвиняването, планувано за 15:00 ч. (19:00 GMT), когато те трябваше да показват показания.

Изслушването би трябвало да бъде закрито за камери и излъчвания онлайн.

Това ще бъде второто посещаване на Тръмп в правосъдната зала през последните месеци. През април той се призна за почтен по щатски обвинявания в Ню Йорк, свързани с заплащане на пари за безмълвие на порнозвезда. Явяването във вторник в Маями беше по федерални обвинявания.

Поддръжници, носещи шапки " Да създадем Америка още веднъж велика " и американски флагове, скандираха " Маями за Тръмп " и " Латиноамериканци за Тръмп ", до момента в който кортежът спря пред постройката на съда. Един мъж беше чут да скандира: " Съединени американски щати! Съединени американски щати! "

Кметът на Маями Франсис Суарес съобщи пред кореспонденти пред постройката на съда, че не е имало никакви проблеми със сигурността.

Властите се бяха подготвили за тълпи от до 50 000 души и вероятно принуждение, като подсетиха за нападението против Капитолия на Съединени американски щати от 6 януари 2021 година

Тръмп нееднократно е обявявал, че е почтен и упреква администрацията на президента демократ Джо Байдън, че се е насочила против него. Във вторник в обществените мрежи той назова специфичния консултант Джак Смит, който управлява обвиняването, " мразещ Тръмп ".

Смит упреква Тръмп, че е изложил на риск националните секрети, като е взел със себе си хиляди поверителни документи, когато е напуснал Белия дом през януари 2021 година, и ги е съхранявал по разхвърлян метод в имението си Мар-а-Лаго във Флорида и в голф клуба си в Ню Джърси, съгласно обвинителния акт на огромното жури, оповестен предходната седмица.

Снимки, включени в обвинителния акт, демонстрират кутии с документи, съхранявани на сцената в балната зала, в банята и разхвърляни по пода на складово помещение.

В обвинителния акт се твърди, че Тръмп е излъгал чиновниците, които са се пробвали да ги върнат. Федерални обвинявания към някогашен президент на Съединени американски щати е невиждано в американската история.

В обвинителния акт се твърди също, че Тръмп е влезнал в скрит план с Наута, с цел да резервира класифицирани документи и да ги скрие от федералното Гранд жури. Наута, който е работил за Тръмп в Белия дом и в Мар-а-Лаго, трябваше да се яви в съда дружно с Тръмп, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР