Бившият президент на Парагвай е обвинен в организирането на експулсирането

...
Бившият президент на Парагвай е обвинен в организирането на експулсирането
Коментари Харесай

Бившият лидер, твърденията за подкупи и заплахата за звездната икономика на Парагвай

Бившият президент на Парагвай е упрекнат в организирането на експулсирането на изтъкнат сенатор, защото нарастват опасенията, че въздействието на някогашния водач, глобено от Съединени американски щати за корупция дърпат надолу звездната стопанска система на Латинска Америка.

Лявоцентристката сенаторка Катя Гонсалес, неприкрит критик на връзките на политиците с проведената престъпност, беше изключена от Сената предишния месец. Тя твърди, че отстраняването й е било нелегално и е било подредено от някогашния президент Орасио Картес – една от главните цели на нейните искания за корупция.

Поне дузина бизнес асоциации предизвестиха, че експулсирането ще навреди на процъфтяващия имидж на Парагвай като леговище за вложители в Южна Америка.

Картес, цигарен магнат и един от най-богатите хора в Парагвай, управлява страната от 2013 до 2018 година, само че от този момент е подложен под наказания от Съединени американски щати за „ забележителна корупция “. Той към момента има голямо въздействие като президент на ръководещата дясна партия Колорадо и притежател на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР