Бившият президент Доналд Тръмп направи множество неверни твърдения в предизборна

...
Бившият президент Доналд Тръмп направи множество неверни твърдения в предизборна
Коментари Харесай

Проверка на фактите: Тръмп невярно твърди, че САЩ не са имали терористични атаки по време на неговото президентство

Бившият президент Доналд Тръмп направи голям брой погрешни изказвания в предизборна тирада в понеделник в Ню Хемпшир.

Тръмп погрешно съобщи, че Съединени американски щати не са имали терористични офанзиви по време на неговото президентство. Той погрешно твърдеше, че републиканският президентски противник Ники Хейли в началото е предложила „ да наводни “ Съединени американски щати с бежанци от Газа.

Той повтори честата си неистина, че изборите през 2020 година са били „ манипулирани “ и „ откраднати “. Той неправилно разказа диалог, който имаше с Джо Байдън и модератор по време на президентски спор през 2020 година

И той повтори разнообразни познати подправени изказвания от неговото президентство. Те включват постоянното му изказване, че никой предходен президент не е обезпечил никакви доходи от мита върху Китай – в действителност Съединени американски щати са имали мита върху китайски артикули повече от два века и са получавали милиарди годишно при неговия предходник – и остарялата му история за одобрение на политика, която сякаш дава 10 години затвор на всеки, който повреди паметник; не е това, което неговата изпълнителна заповед направи.

Тръмп също твърди без доказателства, че Байдън е получавал пари от Китай.

По-долу са показани по-подробни инспекции на обстоятелствата за неточните изказвания на Тръмп за терористични офанзиви под негово наблюдаване и позицията на Хейли по отношение на приемането на бежанци от Газа.

Невярно изказване на Тръмп за терористични офанзиви по време на неговото президентство

Докато подлагаше на критика Байдън за оправянето му с Иран и въпросите на националната сигурност, Тръмп направи доста погрешно изказване по отношение на личното си досие за националната сигурност в офиса – неправилно заявявайки, че не е имало терористични офанзиви в Съединени американски щати по време на неговото президентство.

„ Ако забелязвате, всички проблеми, всички огромни проблеми, всички те стопираха. И в никакъв случай не съм приказвал за това през моите четири години, само че вижте какво се случи: нямахме никакви офанзиви в Съединените щати в продължение на четири години “, сподели Тръмп в предизборна тирада в Ню Хемпшир.

Тръмп популяризира възбраната си за пътешестване от „ ужасни, рискови народи “, множеството от които са страни с мюсюлманско болшинство. След това повтори: „ Но ние не сме имали офанзива от четири години. “

Първо обстоятелства : Твърдението на Тръмп, че „ не сме имали офанзива в продължение на четири години “, не е правилно. Твърдението е неопределено, даже в случай че той е визирал съответно офанзиви от ислямски екстремисти.

Министерството на правораздаването на Тръмп твърди, че всеобщо ликвидиране в Ню Йорк през 2017 година, което умъртви осем души и рани други, е терористична офанзива, осъществена в поддръжка на ISIS; Тръмп неведнъж оплакваше тази офанзива по време на президентството си. Министерството на правораздаването на Тръмп също по този начин твърди, че нахлуване от 2019 година от екстремистки член на армията на Саудитска Арабия, което умъртви трима американски военнослужещи и рани други във военна база във Флорида, „ е било стимулирано от джихадистка идеология “ и е осъществено от дълготраен „ помощник “ на Ал Кайда.

Освен това имаше разнообразни други терористични офанзиви по време на президентството на Тръмп. Трябва да се означи, че Министерството на правораздаването на Тръмп съобщи, че това е „ вътрешна терористична офанзива “, когато един от поддръжниците на Тръмп изпрати спонтанни взривни устройства до видни представители на Демократическата партия, CNN и други хора през 2018 година

През 2019 година последовател на превъзходството на бялата раса се призна за отговорен по голям брой обвинявания в Ню Йорк, в това число ликвидиране от първа степен в поддръжка на терористичен акт, за убийството на негър през март 2017 година, с цел да се опита да стартира расова война. А Министерството на правораздаването на Тръмп разказа клането през 2019 година в Walmart в Тексас като акт на вътрешен тероризъм; стрелецът, който умъртви 23 души, се е насочил към латиноамериканци.

Невярното изказване на Тръмп за Хейли и бежанците от Газа

Тръмп твърди, че Ники Хейли, неговият републикански президентски противник и негов някогашен дипломат на Съединени американски щати в Организация на обединените нации, е предложила Съединени американски щати да одобряват огромен брой бежанци от Газа.

„ Но тя се провали – предходната седмица видяхте това злополучие – откакто предложи да наводни Америка с бежанци от Газа. О, това звучи като прелестна концепция, нали “, сподели Тръмп в тирада в Ню Хемпшир.

Първо обстоятелства : Твърдението на Тръмп е неправилно. Хейли не е предложила приемането на огромен брой бежанци от Газа. Тръмп погрешно изобрази нейния отговор от 15 октомври на въпрос на водещия на CNN Джейк Тапър, който беше.

Подобни изказвания по отношение на забележките на Хейли към Тапър бяха направени от акцията на различен републикански претендент, губернатора на Флорида Рон ДеСантис, който Тръмп също подлага на критика в речта си в понеделник. CNN ревизира обстоятелствата на лагера на DeSantis предходната седмица.

Както CNN изясни в предходната инспекция на обстоятелствата, Хейли в никакъв случай не е казвала на никое място в мненията си към Тапър, че желае Съединени американски щати да одобряват бежанци от Газа.

По-скоро някогашният губернатор на Южна Каролина беше запитан от Тапър за нейните мисли по отношение на това, че ДеСантис сподели, че до момента в който хората в Газа не всички са Хамас, „ всички те са антисемити “ и „ никой от тях “ не има вяра, че Израел има право да съществува. Хейли отговори, че доста поданици на Газа не желаят да бъдат ръководени от Хамас, тъкмо както доста иранци се опълчват на режима, който ги ръководи, и Съединени американски щати би трябвало да продължат да вършат разлика сред терористи и цивилни.

Тя не сподели, че Съединени американски щати би трябвало да одобряват някое от тези цивилни жители от Газа като бежанци. И в идващите забележки Хейли изрази твърдо опълчване на това Съединени американски щати да одобряват бежанци от Газа. Миналия вторник тя съобщи пред Fox, че „ симпатизиращите на Хамас “ страни от Близкия изток би трябвало да одобряват тези бежанци вместо това.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР