Бившият председател на Народното събрание Ива Митева е завела дело

...
Бившият председател на Народното събрание Ива Митева е завела дело
Коментари Харесай

РЕПРЕСИЯ: Ива Митева прати Росен Желязков на съд

Бившият ръководител на Народното събрание Ива Митева е завела дело против сегашния ръководител Росен Желязков поради освобождението си от Народното събрание, се схваща от информация на страницата на Административния съд в София.

Тя бе освободена от длъжността шеф на дирекция „ Законодателна активност и право на Европейския съюз “ в Народното събрание през октомври 2023 година, а по-късно ръководителят на 49-ото Народно заседание Росен Желязков закри напълно звеното. Митева заемаше длъжността, преди да стане народен представител от „ ИТН “. След като напусна партията на Слави Трифонов, тя сътвори собствен политически план, с който взе участие на изборите през април, само че не съумя да влезе в Народното събрание като народен представител и вместо това се върна в администрацията му.

Реклама

След закриването на звеното функционалностите му бяха поети от друга дирекция – „ Пленарни съвещания, парламентарен надзор и финални текстове “. Промяната бе аргументирана с опит да се реализира „ концентриране на експертното обслужване на законодателния развой “, което до момента било „ разпокъсано “.

След като бе отстранена, Митева заподозря интервенция на някогашния народен представител от ГЕРБ Вежди Рашидов в освобождението ѝ. Тя описа по какъв начин през януари е схванала, че Рашидов е образувал произвеждане против нея, след което си взела неплатен отпуск. По думите ѝ одитът против нея е като ръководител на Народното събрание и редом с това като шеф на дирекцията, което дефинира като „ цялостно безсрамие “. Още тогава тя дефинира съкращаването си като акт на „ политическа принуда “ и разгласи, че ще апелира решението.

От справката на уеб страницата на съда се схваща, че магистратите са разгледали жалбата ѝ в края на ноември месец. Тогава е бил даден ход и на делото. Следващото му съвещание ще бъде на 21.02.2024 година

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР