Бившият нападател на Олимпик Марсилия и Челси Дидие Дрогба ще

...
Бившият нападател на Олимпик Марсилия и Челси Дидие Дрогба ще
Коментари Харесай

Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън на стадион Велодром в Марсилия

Бившият нападател на Олимпик Марсилия и Челси Дидие Дрогба ще бъде спортистът, който финален ще носи олимпийския огън в Марсилия и ще го възпламени на стадион " Велодром ".

Това стана ясно ден преди идването на огъня в Старото пристанище на Марсилия на кораба " Белем ", като новината заяви президентът на Организационния комитет на Олимпийските игри Тони Естанге.

Легендата на Кот д`Ивоар игра един сезон в Олимпик Марсилия - 2003/04, като дойде от Гингам. Дрогба направи знаменителен сезон с тима, като вкара 19 гола за състезание и 32 във всички шампионати за 55 мача, като оказа помощ на отбора да стигне до финала за Купата на УЕФА, изгубен от Валенсия с 0:2. Тогава Дидие Дрогба вкара решаващи голове против Ливърпул, Интер Милано и Нюкасъл, с цел да класира тима на край, а през лятото бе продаден на Челси за повече от 35 милиона евро.

Дидие Дрогба ще възпламени огъня на " Велодром ", само че няма да е единственият футболист, който ще го носи в Марсилия, като в листата са още Базил Боли, Жан-Пиер Папен и Ерик Ди Меко, както и настоящият състезател на отбора Валентен Ронжие.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР