Бившият министър на културата проф. Велислав Минеков ще бъде съветник

...
Бившият министър на културата проф. Велислав Минеков ще бъде съветник
Коментари Харесай

Проф. Велислав Минеков става съветник на социалния министър

Бившият министър на културата проф. Велислав Минеков ще бъде консултант по просвета на вицепремиера и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров. За това оповестява " ", като отбелязва, че новината е доказана пред изданието от кабинета. 

Велислав Минеков беше единственият заменен министър във второто служебно държавно управление на премиера Гълъб Донев. Скулпторът сподели, че самичък е отказал министерския пост, като изясни, че третият му мандат е бил " минно поле с непрекъснато напрежение ". По време на мандата му се разгоря напрежението в Народния спектакъл " Иван Вазов " по линията " Александър Морфов - Велислава Кръстева ", довело до поискани оставки, назначение на комисия и инспекция. Преди мандата му като министър на културата в кабинета " Донев ", Минеков беше на същия пост в двата служебни кабинета на Стефан Янев.

" Не беше прелестно. За страдание, в действителност тук се обръщаше повече място за свадите, само че знаете, че аз съм непоносим във връзка с безобразията, които се случват, във връзка с корупцията, която съм виждал в предишното, и борбата беше прекомерно тежка. Тази борба ще продължи дълго време, защото с изключение на министър, аз продължих да бъда и жител. Човек краткотрайно е министър, а жител - постоянно ", споделя Минеков в свое изявление пред БНР дни преди да бъде назначено новото служебно държавно управление.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР