Бившият кондиционен треньор на ЦСКА Томас Нойберт направи любопитни признания

...
Бившият кондиционен треньор на ЦСКА Томас Нойберт направи любопитни признания
Коментари Харесай

Треньор изкарал 1 милион евро в ЦСКА

Бившият кондиционен треньор на ЦСКА Томас Нойберт направи любопитни самопризнания за престоя си на „ Българска войска “. Германецът работеше в Борисовата градина сред 2016 и 2019 година, като е получавал по 30 000 евро месечно, написа " Тема спорт ". Това заплащане било с 5 пъти по-високо от заплатата му в Стяуа, който напуснал, с цел да се причисли към алените. В началото на 2024 година Нойберт признава, че го направил единствено поради парите. Специалистът обаче с две ръце избира Румъния пред България. Той даже си е купил къща в северната ни съседка с парите, изкарани у нас.

„ Бях доста добър другар с Бекали. Той ми беше като брат. Първите 5 години правехме всичко дружно. След няколко месеца в България, в Литекс, се върнах в Стяуа. През тези месеци говорихме доста и му споделих, че имам оферта от ЦСКА София. Ставаше въпрос за 4-5 пъти по-висока заплата, в сравнение с в Румъния. Бях изгубил доста пари в Германия, бях изгубил клиниката си.

Смених тимовете единствено поради парите. Исках да трансформира живота си. Парите ми помогнаха доста. Сега имам къща в Корбеанка. И не можех без тази смяна. Изкарвах 6000 евро на месец в Стяуа, а в ЦСКА ми предлагаха 30 000 евро. Изкарах един милион евро. Сърцето ми остава в Румъния. Чувствам се доста добре тук. В България за мен беше смут. Като съветския модел е “, безапелационен е Нойберт, който сега работи за ФКСБ, в подкаст в северната ни съседка.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР