Бившият кмет на пловдивския район Южен“ и настоящ общински съветник

...
Бившият кмет на пловдивския район Южен“ и настоящ общински съветник
Коментари Харесай

Сутрешните новини от Пловдив, Смолян и Пазарджик на 08.05.2024 г.

Бившият кмет на пловдивския регион „ Южен “ и сегашен общински консултант Борислав Инчев е лидер на листата на „ Синя България “ в града на тепетата. Той е от гражданската квота, оповестиха от обединението, в която влизат партиите „ Консервативно обединяване на десницата “, „ Консервативна България “, Национална движение „Симеон Втори", БДФ, ДБГ, придвижване „ Демократично деяние – Дезинформация “, „ Радикалдемократическа партия в България “, „ Българска нова народна власт “ и „ Земеделски национален съюз “. На второ място в листата е някогашната зам.-председателка на Общинския съвет и водач на КОД в Пловдив Пепа Деведжиева. Следват юрист Борис Лозанов - заместник-председател на Национална движение „Симеон Втори", и още 16 индивида от различките обединения в обединението - кандидати за националния избор.

31 партии и обединения записаха листи в двете Районни изборни комисии в 16-ти и 17-ти Многомандатни изборни региони - Пловдив - град и Пловдив област за идните предварителни парламентарни избори на 9 юни. Начело на листите на ГЕРБ са Бойко Борисов и Цвета Караянчева. Водач на ПП-ДБ в Пловдив е някогашният министърът на финансите Асен Василев. Досегашният депутат Иван Петков е лидерът на листата на Българска социалистическа партия за Пловдив. Екс депутати са отпред на листите на „ Възраждане “ – Ангел Георгиев и Кръстьо Врачев. Първи в листата на „ Има подобен нaрод “ за Пловдив е Станислав Балабанов. След него са Танер Тюркоглу и Ради Иванов. Начело на листата на Движение за права и свободи е Танер Али. Ваня Григорова е лидер на коалиция " Солидарна България ", втори е локалният синдикален водач Атанас Кръстев. Валери Жаблянов е отпред на „ Левицата “ от Пловдив.

Общо 27 партии и обединения със 117 кандидат-депутати са регистрирани в Районната изборна комисия в Смолян за идните избори 2 в 1. С цялостни листи са само парламентарно показаните политически обединения, като две партии имат регистрирани единствено по един претендент за народен представител. Д-р Красимир Събев е лидер на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили, Хайри Садъков на Движение за права и свободи, а Михал Камбарев повежда още веднъж листата на „ Продължаваме промяната – Демократична България “. Водач на „ Българска социалистическа партия за България “ от района е някогашният регионален шеф Емил Хумчев, а основният секретар на Областната администрация в Смолян по време на кабинета „ Петков “ - Андрей Кадишев, води листата на „ ИТН “. Водач на „ Възраждане “ е Ангел Георгиев. Отново гласоподавателите от района ще изпратят четирима народни представители на 9 юни. Със сигурност за разпределянето на мандатите ще повлияе и изборната интензивност. Област Смолян има и двама представители в листите с претенденти за евродепутати. Това са Рабие Кьосева от „ Българска социалистическа партия за България “ и доктор Денис Инджов от Движение за права и свободи.

Поради повреда на довеждащ тръбопровод, през днешния ден кв. “Устово ” в Смолян и три прилежащи села ще бъдат без вода, осведомят от ВиК. На изсъхнало ще са семействата в Търън, Подвис и Ровино. Очаква се, водоподаването да бъде възобновено след 17:00 часа.

Пазарджик се сбогува през днешния ден с депутатът от ПП-ДБ и ръководител на партия „ Обединени земеделци “ Петя Ставрева. Тя е издъхнала след малко боледуване единствено седмица след навършване на 47 години. Поклонението е от 11 ч. в катедралния храм " Света Богородица " в Пазарджик. Поклонение от 14 до 15 ч. ще има и в храм " Свети Теодор Тирон " в село Бяга. Петя Ставрева ще бъде заровена в гробищния парк на селото в стеснен фамилен кръг. Петя Ставрева беше депутат в 49-ото Народно заседание от 13 МИР-Пазарджик.

Информации на Тина Соколова, Адриан Кулев и Искра Койчева
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР