Бившият главен секретар на Алфа банк Петко Митевски е окончателно

...
Бившият главен секретар на Алфа банк Петко Митевски е окончателно
Коментари Харесай

Бившият главен касиер на Алфа банк е осъден на 14 г. затвор за 21,2М

Бившият основен секретар на Алфа банк Петко Митевски е дефинитивно наказан на 14 години затвор за присвояването на над 21,2 млн. лева от банката. За присъдата се похвали Софийската градска прокуратура , защото законът не разрешава на съда да афишира ефикасните присъди, до момента в който не получи съобщение от прокурора, че са подхванати дейности по привеждането им в осъществяване.

Митевски също така е наказан и на конфискация на половината имущество. Лишен е и от правото да заема отчетническа и материално-отговорна служба в държавни и общински компании за 3 години.

Разследването против Митевски стартира през 2010 година, а делото против него беше импортирано в съда през 2103 г ., напомня прокуратурата. През 2017 година първата инстанция го призна за отговорен, че за времето от 16 септември 2008 година до 11 май 2010 година присвоил непознати пари, благосъстоятелност на банката - общо 21 201 430 лева, поверени му като основен касиер на институцията.

Софийският градски съд му даде 15 години затвор и конфискация. Освен това Митевски беше приет за отговорен и за прилагане на неистинен документи - приемно-предавателни протоколи и актове, на които бил притурен тип, че са подписани от чиновници на банката.

Като втора инстанция Софийският апелативен съд понижи присъдата му на 14 години, а Върховният касационен съд е оставил в действие това решение.
Прокуратурата акцентира, че неотложно е подхванала " дейности по привеждане в осъществяване на наказванията отнемане от независимост и отнемане от права ”.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР